Doorzoek volledige site
01 maart 2016

Sapa stelt nieuwe generatie aluminium systemen voor

Illustratie | Sapa
Illustratie | Sapa
Illustratie | Sapa

Ramen en deuren moeten niet alleen naadloos aansluiten bij de architectuur en de persoonlijkheid van uw woning, ze moeten ook klaar zijn voor de bouwkundige eisen van de toekomst. De nieuwe aluminium systemen spelen in op de steeds strenger wordende EPB-regulering. Sapa stelt de Confort Smartline en de Avantis 95-serie voor.

Confort Smartline: slimme thermische oplossing

Met de Confort Smartline speelt Sapa in op de steeds strenger wordende EPB-regelgeving van een Uw < 1.5 W/m²K. Confort Smartline is een sterk geïsoleerd profiel dat zonder problemen aan deze eis voldoet. Dit wordt bovendien gecombineerd met een zeer slanke aanzichtbreedte van slechts 92 mm die een maximale lichtinval bevordert. De Confort Smartline heeft een bouwdiepte van 160 mm en is beschikbaar in alle schuifraamoplossingen: mono-, duo-, tri-rail, vast-schuif-vast, en 4-vent. Het maximale vleugelgewicht voor dit segment bedraagt 250 kg, zowel voor hef/schuif’ als voor schuiframen. Vergeleken met andere hoogwaardige schuifsystemen kan een tijdwinst van maar liefst 10% gerealiseerd worden bij de plaatsing.

 

Energiezuinige Avantis 95-serie

Sapa Building System heeft zijn innovatief aluminium passiefraam Avantis 95 Passive verder ontwikkeld. De Uw-max voor bouwaanvragen was 1.8 W/m²K in 2015 en in 2016 al bijgesteld naar 1.5 W/m²K. En de verwachting is dat de eisen steeds strenger worden. Daarom zijn er nu drie versies van de Avantis 95, waardoor er beter kan worden ingespeeld op de verschillende eisen van de Belgische markt. Nieuw is Avantis 95 Basic. Deze basic versie voldoet reeds aan de steeds strenger wordende EPB-normen. Het haalt een Uw < 1,5 W/m²K zelfs met 1,0 glas en aluspacer. Het is een elegante oplossing die ook grote en zware glasvlakken met driedubbele beglazing mogelijk maakt. Avantis 95 Basic is beschikbaar vanaf midden 2016.