Doorzoek volledige site
02 maart 2016 | AARON EERDEKENS

Architectuurlezingen AR-TUR gaan in maart opnieuw van start

Illustratie | AR-TUR
Illustratie | Kamp C

In maart zwengelen AR-TUR en Kamp C met de lezingenreeks Bouwstenen voor een nieuwe Wooncultuur het publieke debat aan over duurzaam wonen in het heden en de toekomst . De volgende jaren krijgt Vlaanderen een golf van demografische veranderingen over zich heen. Dat vraagt volgens de organisatoren naar een discussie over een nieuw soort van woonomgevingen en over het dorp en de stad van de toekomst. De lezingen vinden plaats in Kamp C in Westerlo en CC De Warande in Turnhout.

De lezingenreeks vormt een inspiratie voor al wie actief betrokken is bij het wonen in Vlaanderen. Dat gaat van de toekomstige en huidige bewoners tot de diverse maatschappelijke woonactoren, van het architectenbureau tot de politicus, van de architectuurstudent tot de ambtenaar, van de academische onderzoeker tot de huisvestigingsmaatschappij en de projectontwikkelaar, van de woonmedia tot de bouwmaterialenfabrikant en van de landmeter tot de notaris.

De organisatoren benaderen het fenomeen wonen vanuit de concrete zorg voor de cultuur van het wonen en voor ruimtelijke kwaliteit in een razendsnel veranderende, maatschappelijke context. Eén keer per maand nodigen AR-TUR en Kamp C een of meerdere specialisten uit die over dit alles een interessante en informatieve lezing zullen verzorgen. De lezingen vinden beurtelings plaats in Kamp C en in CC De Warande. Inschrijven kan hier.