Doorzoek volledige site
02 maart 2016 | MICHEL VAN DEN BOSCH

Burelen Beltherm uitgebreid

Illustratie | Lineos
Illustratie | Lineos
Illustratie | Lineos
Illustratie | Lineos
Illustratie | Lineos
Illustratie | Lineos
Illustratie | Lineos

De bestaande burelen van Beltherm in Zedelgem werden uitgebreid met een directiekantoor met eigen ontvangstruimte, twee vergaderzalen en een nieuwe refter voor de arbeiders. Deze is voorzien van een kleine keuken, bar, ontspanningsmogelijkheden en nieuw sanitair. Het ontwerp is van Lineos. Aannemer Vandamme voerde de werken uit.

Waar vroeger de refter van de arbeiders en de rokersruimte was, werd een nieuw kantoor met vergaderzalen gebouwd. De vroeger zeer lage ruimte werd door het creatief omspringen met de bestaande constructie omgevormd tot een ruimte met een aangename hoogte en maximale ruimtelijkheid. In de bedrijfshal zelf werd een tussenvloer geplaatst die zowel de refter als de aansluitende patio omvat.

 

Uitdagingen

Er waren twee belangrijke uitdagingen in dit project. Zo moesten de bestaande ruimten met zeer lage plafonds omgevormd worden tot ruimten met architecturale kwaliteiten en ruimtelijkheid. Ook de nieuwe bedrijfsvloer voor de refter moest natuurlijk licht krijgen. Door een opening in het dak ontstond er een patio waarbij niet alleen natuurlijk licht verkregen werd, maar ook een buitenruimte.

 

Akoestiek en domotica

Omdat akoestiek voor burelen en spreekruimten elementair is, werden overal akoestische spanplafonds en op specifieke plaatsen ook akoestische wanden geplaatst. Verder werd overal met ledverlichting gewerkt.  Een domoticasysteem beheert de beveiliging, verwarming en verlichting.

 

Duurzaamheid

Om de duurzaamheid van het gebouw te verbeteren werden de nieuw gecreëerde ruimten opnieuw geïsoleerd. De verwarming, ventilatie en verlichting zijn vernieuwd zodat ze voldoen aan de hedendaagse normen op vlak van duurzaamheid. Daarenboven is het herinrichten van bestaande volumes per definitie duurzaam.

GERELATEERDE DOSSIERS