Doorzoek volledige site
11 maart 2016 | LIZE EVENS

What's in a name: BC Architects & Studies

Wes Degreef, Nicolas Coeckelberghs, Laurens Bekemans en Ken De Cooman Illustratie | BC Architects & Studies
What's in a name: BC Architects & Studies Illustratie | BC Architects & Studies

BC Architects & Studies ontstond vanuit een groep vrienden die meer wilden doen dan de verplichte schoolopdrachten. Op skivakantie besloten ze samen te gaan voor de naam Brussels Cooperation.

Oorspronkelijk met vier, Wes Degreef, Ken De Cooman en twee anderen, kregen ze al snel enkele serieuze grote opdrachten te pakken. Toen het buitenland lonkte, kozen ze voor BC Architects. Brussel kon afschrikken, dachten ze. 

Tijdens een project in Burundi ontstond BC Studies. Bij de documentatie van het hele proces verwierf het bureau een zekere expertise in aardebouw en aardestructuur. Ze besloten er een aparte organisatie rond op te richten.

Ze doen met BC Studies verschillende action based onderzoeksprojecten, maar worden ook gevraagd door bureaus als consultant. Zo organiseerden ze met de Gouden Lineaal een workshop rond een project in Dilsen-Stokkem.

Nicolas Coeckelberghs en Laurens Bekemans zaten in hetzelfde jaar, toen zij een project voor een pop-up store in Knokke kregen, besloten ze Brussels Cooperation aan te spreken. Ze mochten meedoen. Ondertussen bestaat BC Architects and Studies uit een BVBA, BC Architects en een VZW, BC Studies.