Doorzoek volledige site
14 maart 2016 | MICHEL VAN DEN BOSCH

Keramische kleurenpracht uit ringoven van Wienerberger

Wienerberger stelt de gevelsteenreeks Linaqua voor. Deze exclusieve serie is verkrijgbaar in een uitgesproken kleurenpalet van rood, paars, geel en gesmoord. Linaqua maakt deel uit van het aanbod Terca-gevelstenen dat ambachtelijk wordt vervaardigd in de ringoven van Wienerberger in Maaseik.

Door het zeer grote kleurenaanbod is de Linaqua een zeer interessante gevelsteen voor bouwheren die zweren bij een nieuwbouw met een sterke architectuur en uitstraling, of voor zij die hun waardevol gebouw willen renoveren of restaureren.

 

Water zorgt voor intense tinten

De Linaqua handvormstenen danken hun karakteristieke uiterlijk aan een speciaal ontwikkeld productieproces waarin een cruciale rol is weggelegd voor het gebruik van water. Die behandeling maakt dat de pure kleur van de klei ongehinderd tot de oppervlakte doordringt. Dat levert tijdens het bakken een ijzersterk palet aan intense tinten op.

De Linaqua is verkrijgbaar in het lineaire Schouterden formaat (256mm l x 90mm b x 43mm h) en in de kleurvarianten Vino, Viola, Giallo en Fumo .

GERELATEERDE DOSSIERS

GERELATEERDE ARTIKELS