Doorzoek volledige site
11 maart 2016 | AARON EERDEKENS

Organisatie Interieur Awards 2016 maakt juryleden voor categorie Objects bekend

Illustratie | Filip Dujardin
Het Belgische jurylid Dieter Van Den Storm Illustratie | Frederik Vercruysse
Jurylid Inga Sempé uit Frankrijk Illustratie | Marion Leflour
De vijfkoppige jury Illustratie | Interieur Awards
Jurylid Mirko Van Den Winkel uit Nederland Illustratie | Interieur Awards
Jurylid Nils Holger Moormann uit Denemarken Illustratie | Julia Rotter
Italiaans jurylid Rossana Orlandi Illustratie | Giovanni Gastel

De Biënnale Interieur, de organisator van de Interieur Awards 2016, heeft de juryleden van de award in de categorie Objects bekend gemaakt. De jury bestaat uit vijf leden uit West- en Noord Europa. Onder hen bevindt zich ook één Belg: Dieter Van Den Storm, een freelance journalist en designcriticus. De Biënnale Interieur kent de winnaar uit de categorie Objects een prijs van 2.500 euro toe. Alle 20 genomineerde ontwerpen die deze jury kiest, worden tijdens de Biënnale Interieur 2016 in Kortrijk tentoongesteld.

De Biënnale Interieur maakt de volgende jury bekend voor de Objects Categorie van de Interieur Awards 2016:

Rossana Orlandi

De Italiaanse Rossana Orlandi is de eigenares van Spazio Rossana Orlandi in Milaan. Ze startte haar carrière in de mode bij het bedrijf van haar familie, adviseerde grote modemerken zoals Armani en Kenzo en leidde haar eigen ‘knitwear’ merk. Naast haar werk in de modewereld bouwde ze een privécollectie met hedendaags design op. In 2002 opende ze Spazio Rossana Orlandi, waar bezoekers een opmerkelijke selectie van hedendaags design kunnen bewonderen van onder andere Piet Hein Eek, Nacho Carbonell, Gaetano Pesce, Maarten Baas, Wonmin Park en Heewon Kim. Ze is wereldwijd erkend als een autoriteit in het ontdekken en lanceren van nieuw talent.

 

Mirko van den Winkel

De Nederlander Mirko van den Winkel is Executive Vice President van Moroso in de VS. In 1994 startte hij als Europees export manager voor Moroso. Na 15 jaar verhuisde hij naar België om er als commercieel directeur te werken voor Quinze & Milan. Daarna werkte hij in London als sales director voor Established and Sons. Hij is mede-oprichter van MVDW London (2009), dat topmerken in de designbusiness adviseert over strategie en internationale marketing. Mirko werk momenteel in New York, waar hij het ambitieuze plan realiseert om Moroso’s afzetmarkt in de VS, Canada en Latijns Amerika te consolideren en uit te breiden.

 

Inga Sempé

De Franse Inga Sempé studeerde af aan ENSCI- Les Ateliers in Parijs en opende haar eigen studio in 2001. Ze werkte initieel samen met Italiaanse bedrijven zoals Cappellini en Edra. Momenteel werkt ze onder andere voor Scandinavische, Italiaanse en Franse bedrijven zoals HAY, Ligne Roset, Wästberg, Alessi, LucePlan, Moustache. Ze woont en werkt in Parijs en wordt bijgestaan door twee andere designers.

 

Nils Holger Moormann

De Duitser Nils Holger Moormann produceert en verkoopt producten van voornamelijk jonge ontwerpers en is bovendien actief als een internationaal jurylid en lector. Zijn éénmanszaak Moormann is uitgegroeid tot een bloeiend bedrijf met meer dan 48 medewerkers. Veel van zijn ontwerpen hebben internationale prijzen gewonnen en de collectie blijft groeien. Moormann ontwikkelt nog steeds nieuwe meubels en blijft extra productielijnen toevoegen.

 

Dieter Van Den Storm

De Belg Dieter Van Den Storm is freelance journalist en design criticus. Hij studeerde af in communicatie en journalistiek, en specialiseerde zich in design en architectuur voor onder andere De Standaard Magazine. Hij is verantwoordelijk voor het creative industry programma aan Bozar, het Paleis voor Schone Kunsten te Brussel. Hij verzorgt verder ook de persrelaties in België voor merken zoals Vitra en Artek.

 

Ontwerpen

Iedereen die denkt een origineel object te hebben ontworpen dat nog niet in productie is en dat kan bijdragen tot een betere woonomgeving wordt uitgenodigd deel te nemen aan de Interieur Awards in de Objects categorie. De deadline om in te schrijven is 30 april 2016. De winnende inzending ontvangt 2500 euro en wordt samen met de 19 andere genomineerde objecten tentoongesteld tijdens de Biënnale Interieur 2016 in Kortrijk.
Inschrijven kan hier.