Doorzoek volledige site
08 maart 2016

Up-Site:duurzaam wonen op grote hoogte

Illustratie | Atenor / architectes : Ateliers Lion Architectes - Urbanistes (Paris) et A2RC Architects (Bruxelles)

Wie recent nog langs Tour&Taxis is gereden, kon er niet naast kijken: de Up-Sitetoren is met zijn 140 meter het hoogste wooncomplex van België. "Maar deze 'wolkenkrabber' is niet enkel door zijn hoogte buitengewoon, want de sanitaire voorzieningen van Van Marcke dragen bij tot een uiterst energiezuinig karakter," klinkt het bij Van Marcke

Trendy woonwijk

Met zijn 42 verdiepingen wordt dit prestigieuze woonproject ook wel het kloppende hart van de vernieuwde Brusselse Kanaalwijk genoemd. Naar het voorbeeld van andere grote Europese steden vind je in de directe omgeving trendy winkels en restaurants, nieuw aangelegde parken en moderne culturele sites die een trekpleister vormen voor zowel inwoners als toeristen.

 

Duurzaam wonen

"Het lijkt te mooi om waar te zijn maar de appartementen van de Up-Site woontoren behoren ook nog eens tot de zuinigste op de markt," aldus Van Marcke.  "Hun indeling, het gebruik van geavanceerde technologieën en de keuze voor duurzame materialen zorgen voor een uitzonderlijke warmte-isolatie die veel hoger ligt dan wat gemiddeld gangbaar is. Extra aandacht werd bovendien besteed aan de sanitaire voorzieningen. Met Van Marcke voorzagen we in totaal 362 etagestations, die ervoor zorgen dat water uit een centrale stookplaats kan worden verdeeld naar de verschillende appartementen. Deze etagestations zorgen voor een lagere retourtemperatuur van het water dat terug naar de ketel wordt gestuurd, wat maakt dat er tot 45 % minder energie wordt verbruikt dan in vergelijking met een traditionele ketel. Een mooi toekomstperspectief voor de bewoners."

 

Bron: Van Marcke Blog