Doorzoek volledige site
09 maart 2016 | MICHEL VAN DEN BOSCH

Sto lanceert online lastenboekgenerator

Sto heeft zijn gloednieuwe Sto-Lastenboekgenerator gelanceerd. Via de tool ontvangen architecten in enkele muisklikken een volledige bestekbeschrijving van het gewenste gevelisolatiesysteem. Dat moet het werk van architecten vergemakkelijken en zorgen voor een aanzienlijke tijdswinst. De online tool werkt vlot, intuïtief en is specifiek op maat van ieder project.

Met de tool maakt de specialist in gevelisolatiesystemen het werk van architecten een stuk makkelijker. Die verliezen nu te veel kostbare tijd als ze een accuraat en up-to-date lastenboek willen samenstellen. Dankzij de Sto-Lastenboekgenerator kan dat nu in slechts enkele minuten.

De applicatie beantwoordt aan een duidelijke wens in de markt. Op dit moment werken al meer dan honderd architecten met de tool. “Voor mij is de tool ideaal omdat hij snel en gemakkelijk een overzichtelijk lastenboek aanlevert,” zegt Simon De Waepenaere, ir.-architect bij Stéphane Beel Architects.

 

Altijd up-to-date

De applicatie is intuïtief en werkt heel vlot. Je kiest het gewenste systeem en aan de hand van de gewenste isolatiedikte, thermische eisen, afwerking, … stelt de tool een gedetailleerde bestekbeschrijving samen op maat van het specifiek project. “De tool is geschikt voor elk ETICS-project en bevat altijd de nieuwste producten en technieken. Daardoor hoeven architecten niet telkens zelf op zoek gaan naar de meest recente informatie. Ook dat zorgt voor een behoorlijke tijdsbesparing,” zegt Dirk Reynders, Technical Manager van Sto.

De Sto-Lastenboekgenerator is gratis te gebruiken via deze link.