Doorzoek volledige site
22 maart 2016 | LIZE EVENS

What's in a name: A154

Illustratie | A154

E313, E19 of A154. Het lijkt wel een snelweg, maar waar haalden de heren van het bureau A154 de mosterd? Christian Overdeput steekt van wal: “Oorspronkelijk werkten we onder onze eigen naam, Overdeput en Theyskens. Maar toen we bij de boekhouder zaten om dit bureau op te richten, moesten we plots opzoek naar een nieuwe naam.”

Telefoonboek

De boekhouder stelde voor om de straatnaam van het kantoor in combinatie met het nummer te gebruiken als naam. Aaigemstraat 154 werd dus A154, al is het kantoor ondertussen in de Distelstraat gevestigd. “De A staat nu voor architectuur, we zitten al even niet meer op die oude locatie.”

Overdeput en Theyskens blijven was geen optie voor Christian Overdeput: “Bij een groep architecten is het eerlijker als de naam niet enkel de oprichter. Het werk wordt immers door de hele groep verzet, niet enkel door de namen op de brievenbus.”

Bij oprichting in 1997 hadden ze het voordeel dat telefoonboeken nog intensief gebruikt werden: "Geen enkel bureau gebruikte toen cijfers. Met A154 stonden we helemaal bovenaan, we dachten dat dit ons zeker een voordeel ging opleveren." Dat bleek niet zo, vooral voor volkse problemen kwamen ze bij A154 terecht.