Doorzoek volledige site
14 maart 2016 | MICHEL VAN DEN BOSCH

Van Marcke zet op WATER.WAR in op waterbesparing

UV Oceana
UV Oceana
UV Oceana

Van Marcke zet op de tentoonstelling WATER.WAR via een kunstwerk de Oceana UV in de kijker. Deze filter maakt het mogelijk om een douche aan te sluiten op regenwater. De technologie komt uit het expertisecentrum Big Blue, dat Van Marcke in 2009 oprichtte. Het is slechts één van de vele zaken die u kan ontdekken op de tentoonstelling rond water die nog tot 26 juni loopt in de Budafabriek in Kortrijk.

WATER.WAR presenteert een reeks inspirerende werken van nationale en internationale kunstenaars, social designers, onderzoekers (technologen en wetenschappers), innovatieve ondernemers en ngo’s die nadenken over de relatie tussen mens en water. Deze tentoonstelling voert het gevecht voor en tegen een van de meest bedreig(en)de natuurelementen: water.

 

Bescherming tegen micro-organismen

Ook innovatieve bedrijven zoeken continu naar energievriendelijke waterbesparende oplossingen. De Groep Van Marcke richtte in 2009 Big Blue op, een uniek expertisecentrum dat alle haalbare ecologische oplossingen voor warmte en water samenbrengt. Er zijn al heel wat waterbesparende kranen op de markt en het gebruik van regenwater voor toiletten, wasmachine en buitenkraantjes is ingeburgerd. Recent maakt een UV-filter het ook mogelijk een douche of bad te nemen met gefilterd regenwater. Deze lamp wordt geïnstalleerd na de regenwaterpomp en biedt bescherming tegen micro-organismen.

 

Holy Molecule

Een van de tentoongestelde werken, Holy Molecule is gemaakt door kunstenaar Honoré δ’O in samenwerking met Van Marcke. "Geïnspireerd door onze Big Blue filosofie creëert hij met sanitaire producten het kunstwerk Holy Molecule.Tijdens de tentoonstelling verkopen we Holy Molecule ‘waterblisters’ voor een goed doel. De opbrengst gaat naar het project DoucheFLUX in Brussel", klinkt het bij Van Marcke.

GERELATEERDE DOSSIERS