Doorzoek volledige site
30 maart 2016 | AARON EERDEKENS

Desco beperkt waterfactuur met milieubewuste technieken

Illustratie | Desco
Illustratie | Desco
Illustratie | Desco
Illustratie | Desco
Illustratie | Desco
Illustratie | Desco

Sanitairspecialist Desco biedt verschillende nieuwe oplossingen voor het minimaliseren van het dagelijkse waterverbruik. Door de actuele politieke hervormingen die de federale regering heeft doorgevoerd, stijgt bijvoorbeeld ook de waterfacuur. Desco gebruikt voor zijn nieuwe producten milieubewuste materialen en slimme technologieën en ontwerpen om die extra kosten te drukken. De nieuwe producten zijn onder meer waterbesparende douches, automatische regenwaterrecuperatietoestellen en hangtoiletten.

Nette hangtoiletten

Het hangtoilet Sfera van Catalano combineert heel wat troeven. Achter het eigentijdse Italiaanse design schuilt immers een knap staaltje technologie dat gunstig is voor de waterfactuur. De nieuwe CATA-glaze zorgt ervoor dat vuil zich niet vastzet op het toilet, waardoor de hygiëne optimaal blijft. Hierdoor moeten deze toiletten minder snel en minder vaak worden gepoetst, wat water en energie bespaart. Bovendien is de Sfera-toilettenreeks uitgerust met een dubbel spoelsysteem, wat extra voordelig is voor waterbesparing.

 

Slimme kranen

Ook de andere producten van Desco beschikken over energie- en waterbesparende eigenschappen. Zo zijn de ABC Nobili-kranen uitgerust met 3 slimme technologieën. Als de kraan centraal wordt geopend, komt er koud water uit, waardoor het gebruik van energie wordt verminderd. Daarbij kan er met de dynamische debietregelaar tot 50% water worden bespaard omdat het de waterstroom perfect onder controle houdt. Ecofresh ten slotte is een slimme temperatuurbegrenzer die optimaal comfort met optimale zuinigheid combineert.

 

Waterbesparende douches

Waterbesparende douches blijven evolueren. Zo zijn de kranen en douches van Desco met de EcoSmart-technologie uitgerust, waardoor ze maar liefst 60% minder water verbruiken dan andere douchekranen. Om dit te bereiken hoeft er niet te worden ingeboet aan comfort. Doordat er meer zuurstof door het water gemengd wordt, wordt er een gevoel gecreëerd dat de volle, bruisende waterstraal meer water bevat. De waterbesparende douches van Desco verbruiken 9 in plaats van 18 liter per minuut.

 

Automatische regenwaterrecuperatie

Per dag verbruikt de gemiddelde mens 120 liter water. Dit is niet noodzakelijk drinkwater. Het kan bijvoorbeeld ook gaan over water bij toiletspoeling, het gebruik van de wasmachine, het sproeien van de tuin of het wassen van de auto. Met de automatische omschakelsystemen tussen drink- en regenwater van Desco is er de mogelijkheid om in de eerste plaats voor regenwater te opteren. Zo wordt er niet onnodig drinkwater naar de regentank gestuurd, waardoor er nog bewuster en voordeliger met het water wordt omgesprongen.

GERELATEERDE DOSSIERS