Doorzoek volledige site
30 maart 2016 | AARON EERDEKENS

ATTB en WPAC lanceren online infoplatform over warmtepompen

ATTB, de Belgische sectorassociatie voor thermische technieken van warmtepompen en alternatieve systemen en WPAC, de beroepsfederatie van warmtepompleveranciers, lanceren www.infowarmtepomp.be. Dit is de eerste Belgische website die een concreet, niet-merkgebonden antwoord geeft op alle vragen die mensen met bouw- of renovatieplannen over warmtepompinstallaties kunnen hebben.

Hoog rendement

Warmtepompen zetten de natuurlijke warmte uit de grond, de lucht of het water om in warmte voor een centrale verwarming of sanitair water. Het is de meest efficiënte vorm van hernieuwbare energie om te genieten van meer comfort. Daarbij is een warmtepomp zowel voordelig voor het milieu als qua prijs. Het rendement van een warmtepomp is immers hoog. Tot 80% van de energie die ze levert, wordt gewonnen uit de omgeving, en is dus gratis en C02-vrij. Op www.infowarmtepomp.be kan iedere consument alle info over wartepompen terugvinden. De website geeft onder meer objectieve info over de redenen om een warmtepomp te installeren, welke soorten warmtepompen er bestaan, waarvoor een warmtepomp gebruikt kan worden, hoe een waterpomp werkt en welke premies er bestaan.

 

Interactiever

Op de rechternavigatiekolom op www.infowarmtepomp.be staan tevens interactieve buttons. Hieronder bevindt zich bijvoorbeeld een lijst met veelgestelde vragen, een directe link naar fabrikanten en installateurs van warmtepompen en een box waarin je je postcode kan ingeven en die rechtstreeks berekent op welke premies de consument aanspraak maakt bij het aanschaffen van een warmtepomp. Daarnaast werkt het infowarmtepomp.be-consortium aan de ontwikkeling van een tool die heldere informatie geeft over het energie- en CO2-verbruik van een warmtepomp in vergelijking met de klassieke fossiele verwarmingssystemen. Die tool komt in de loop van 2016 online te staan.

 

Getuigenissen

Op www.infowarmtepomp.be staan eveneens tal van getuigenissen van mensen die hun gerenoveerde of nieuwe woning al een warmtepomp hebben geïnstalleerd. Zij vertellen er eerlijk en concreet waarom zij voor een bepaald type warmtepomp kozen en wat zij met de installatie ervan hebben bereikt.

GERELATEERDE DOSSIERS