Doorzoek volledige site
15 maart 2016 | AARON EERDEKENS

Derbigum neemt zelf het heft in handen tegen de klimaatopwarming

Waterdichtingsexpert voor platte daken Derbigum heeft besloten om onafhankelijk van politieke beslissingen actie te ondernemen voor de preservering van het klimaat. Het ontwikkelde daarvoor een aantal nieuwe technologieproducten met duurzame samenstellingen.

Op 30 november 2015 vond de laatste klimaatconferentie in Parijs plaats. Het doel van die conferentie was om de inspanningen te bepalen die alle landen moeten leveren om de klimaatopwarming tot maximaal 2 °C te beperken. Net als tijdens de conferentie in Kyoto heeft de politieke wereld het echter nog altijd moeilijk om de consequenties van de klimaatopwarming reëel in te schatten en om consequent te handelen. De besluitvorming wordt steevast uitgesteld en het ontwerpakkoord wordt zoveel mogelijk afgezwakt. Het uiteindelijke akkoord dreigt zelfs grotendeels een dode letter te blijven.

 

Herbruikbare grondstoffen

Derbigum heeft daarom besloten zelf het heft in handen te nemen. Als industriële innovator van waterdichting voor het platte dak toont Derbigum al jaren dat er in de Belgische industrie concrete en tot de verbeelding sprekende ontwikkelingen gerealiseerd worden die een verschil kunnen maken. Deze ontwikkelingen bieden de Belgische politici de nodige troeven om ook in de praktijk een goed klimaatbeleid toe te passen. Dankzij de ontwikkeling van een volledig gamma nieuwe technologieproducten wordt de invloed van Derbigum op het milieu bijvoorbeeld drastisch verminderd. Er wordt geen gebruik meer gemaakt van vluchtige organische componenten, er is een besparing van 42% op CO2-uitstoot, een energiebesparing van 25% bij de productie en de focus ligt op het gebruik van herbruikbare grondstoffen en op duurzaamheid.

 

Plantaardige dakbaan

Ook heeft Derbigum ondertussen de eerste plantaardige dakbaan ter wereld ontwikkeld, die de naam Derbipure draagt. De Derbipure is een witte, reflecterende dakbaan op basis van plantaardige oliën en harsen die belangrijke voordelen biedt en een volwaardig alternatief vormt voor bitumineuze roofing. Het cradle-to-cradlecertificaat spreekt voor zich. Op deze manieren wil Derbigum onafhankelijk van politieke beslissingen bijdragen aan de preserving van het klimaat.

GERELATEERDE DOSSIERS

GERELATEERDE ARTIKELS