Doorzoek volledige site
22 maart 2016 | LIZE EVENS

Kinetura gaat voor architecturale verlichting

Illustratie | Kinetura
Shangai Illustratie | Kinetura
Casablanca Illustratie | Kinetura
Kanto Illustratie | Kinetura
Napoli Illustratie | Kinetura

Kinetura staat bekend om de combinatie van licht en fysieke transformatie. Op Light + Building in Frankfurt kwam het bedrijf met vier nieuwe armaturen: de Shangai, de Napoli, de Kanto en de Casablanca. De nieuwe armaturen zijn niet enkel aanpasbaar op vlak van lichtintensiteit en kleurtemperatuur, ook de vorm is modulair.

De Shangai is de eerste vervormbare luster van Kinetura, die verandert van een cilinder die omhoog en omlaag schijnt naar een open lantaarn met diffuus licht. De ingebouwde sensor detecteert beweging, maar het is ook mogelijk de luster aan te sluiten op een domotica systeem.

De Napoli integreert zich in het plafond en kan zowel als sfeerlicht en als functioneel licht dienen. De kruisvorm opent zicht naar de wensen van de bewoner. Halfopen verspreidt de Napoli een zacht licht, maar als alle hoeken naar buiten plooien, geeft de lamp een helder licht aan de kamer.

 

Integratie

Verder presenteerde Kinetura ook de Kanto, een ronde wandverlichting die volledig in de muur geïntegreerd kan worden. Het is ook mogelijk om de Kanto in een kader aan de muur te plaatsen. Een sensor zorgt dat het toestel aanwezigheid detecteert en zich zo naar de bewoners opent.

Een laatste nieuwigheid is de Casablanca. Die kan net als Kanto aan de wand, maar ook in het plafond, geplaatst worden. De rechthoek buigt ligt naar binnen toe en past zich handmatig aan. De voorkant kan uitklikken om spots toe te voegen of het licht aan te passen.