Doorzoek volledige site
22 maart 2016 | LIZE EVENS

Nieuwigheden met porselein en teak van Royal Botania

BEACON
MOSO Up Illustratie | Royal Botania
BEACON Wall Illustratie | Royal Botania
CLOCHE Wall Illustratie | Royal Botania

Royal Botania presenteerde op Light + Building in Frankfurt hun nieuwste telgen, zoals de MOSO Collectie met porselein. De duurzame aspecten van porselein maken dit product geschikt voor binnen- en buitengebruik.

Duurzaam

“Dit eeuwenoude materiaal is extreem hard, waterbestendig en kleurvast. Het materiaal is elektrisch isolerend en verduurd niet,” laat Ilia Krokos van Royal Botania optekenen. Bovendien is het armatuur zo ontwikkeld dat het desgewenst omhoog of omlaag gericht kan worden. De standaard ledlamp zorgt voor een warm, wit licht van 2700K, de aanwezige dimmer zorgt voor belichting tussen 350lm en 900lm."

 

Teak

Naast porselein toonde Royal Botania ook nieuwigheden in teak op de beurs. De BEACON en BEACON Wall zijn beide uitgevoerd in donker teak met lampenkap in porselein. De BEACON Wall past tegen de muur, terwijl de BEACON met paal van 1,4m de familie compleet maakt. Beiden zijn voorzien van een ledlamp en dimmer. Cloche Wall combineert teak met handgeblazen glas, wat volgens de producent een moderne en klassieke lamp oplevert. “Van de hal over de living tot in de garage, Cloche Wall is multi-inzetbaar,” aldus Ilia Krokos. "De ledlamp levert een warme kleur van 2200K en licht tot 300lm."