Doorzoek volledige site
22 maart 2016 | LIZE EVENS

Knappe verlichting van Wever & Ducré

Stand van Wever & Ducré op Light & Building door Bernd Steinhuber Illustratie | Wever & Ducré
Wiro Illustratie | Wever & Ducré
Wetro Illustratie | Wever & Ducré
Wiro Illustratie | Wever & Ducré

Wever & Ducré uit Roeselare lieten Bernd Steinhuber een stand ontwerpen voor Light + Building in Frankfurt. Het werd een stalen constructie waaraan de lampencollectie ophangt. Niet enkel de stand sprong in het oog, ook de nieuwe modellen Wetro en Wiro deden dat.

Retro

Wetro dijt verder op de retro trend. De lamp in handgeblazen glas komt in verschillende lengtes. Alleen hangt ze mooi boven een bar, maar in groep vormt Wetro een opvallende luster. De typerende bruine kleur is de verdienste van een koperen coating.

Bernd Steihuber ontwierp niet enkel de stand van Wever en Ducré, ook Wiro is van zijn hand. Nathalie Lagae, zaakvoerster van Wever & Ducré licht toe: “Deze lampenkap wekt de indruk een sketch in de lucht te zijn. Wiro kan alleen of in groep hangen, het is zelfs mogelijk de verschillende groottes te combineren.”

 

Koper

Verder was ook de Copper Collection te bewonderen. Die komt in verschillende maten en vormen: rond, vierkant, hexagonaal, voor elk wat wils. Aan de muur, vanaf het plafond of hangend, de Copper Collection kan overal gedijen. Naast de koperen varianten kwamen de lampen eerder al in goud, zwart, wit, brons en aluminium uit. De Copper Collection is beschikbaar met verschillende ledlampen, van 1850K tot 3000K.