Doorzoek volledige site
23 maart 2016 | AARON EERDEKENS

Axis71 lanceert verstelbare lamp VItal

De Vital Illustratie | Axis71
De Vital Illustratie | Axis71
De Vital Illustratie | Axis71

Designer Stéphane Lebrun tekende voor verlichting-, objecten- en meubelfabrikant Axis71 een bijzondere reeks lampen. Eén daarvan is de Vital. Voor het ontwerp van deze lamp liet Lebrun zich inspireren door de vorm van een klassiek wijnvat. Wat de Vital uit de reeks van Lebrun uniek maakt, is dat ze verstelbaar is.

Subtiel of fel

Een roestvrij stalen omhulsel verbergt een draaibare as. Met die draaibare as is het mogelijk om het armatuur van de lamp aan te passen. De lichtbundel is verticaal richtbaar tot 90 graden. De lichtbundel kan eveneens 360 graden draaien rond de as van de spot. Dankzij deze regelbare verlichting bestaat de mogelijkheid om zowel voor een subtiele als voor een felle verlichting te kiezen. De Vital is daarom geschikt om een rustige sfeer in huis te creëren, maar kan net zo goed voor een heldere lichtinval zorgen op kantoor.

 

Wand en plafond

De Vital is zowel geschikt om aan de wand als aan het plafond te bevestigen. Wie een speels lichteffect wil creëren, kan meerdere lampen in eenzelfde ruimte hangen. Die combinatie bezorgt de kamer een schakering van licht en schaduw. De Vital is verkrijgbaar in het mat wit en het brons (donker chroom).

 

Samenwerking met China

Axis71 sloeg vorig jaar de handen in elkaar met het Chinese verlichtingsbedrijf Bright. De originele Belgische producten zijn al geëxporteerd naar China en worden nu ook daar ter plaatse voor het eerst geproduceerd. De Vital is het eerste model dat er succesvol van de band rolde.

GERELATEERDE DOSSIERS