Doorzoek volledige site
23 maart 2016 | PHILIPPE SELKE

Semih van Modular verenigt yin en yang in één ledarmatuur

Illustratie | Modular Lighting Instruments
Illustratie | Modular Lighting Instruments
Illustratie | Modular Lighting Instruments

De S-vormige breuklijn van de Semih deelt dit nieuwe armatuur van Modular netjes op in twee gelijke delen. Hierdoor is de Semih vergelijkbaar met het bekende yin en yang symbool uit het taoïsme. Langs de breuklijn is het mogelijk om de plafondopbouwer te laten roteren om zo licht in de duisternis te brengen. Dankzij de ijzersterke magneten die de armatuur op zijn plaats houden, is de Semih tevens snel en eenvoudig te installeren.

Veelzijdig

De Semih bestaat uit twee identieke delen die gescheiden zijn door een fijne S-lijn van amper 2 mm. Het deel dat aan het plafond bevestigd wordt, draait 180 graden. Het deel met het lamphuis kan binnen een straal van ongeveer 75 graden gericht worden. Dat maakt van de Semih een veelzijdige plafondopbouwer die zowel voor accent- als voor algemene verlichting kan worden toegepast. De Semih is uitgerust met een krachtige, dimbare en energiezuinige ledbron.

 

Flexibel

Door zijn grote formaat is de Semih ook ideaal voor hoge ruimtes. De Semih zorgt met zijn lengte van 27cm en zijn doorsnede van 8,6cm voor een goed visueel evenwicht. Daarnaast is de richtbaarheid van de armatuur een dankbare eigenschap. Interieurarchitecten willen een ruimte vandaag zo flexibel mogelijk houden. Niets heeft tegenwoordig nog een vaste plek. De Semih kan bij elke verandering opnieuw geroteerd of gekanteld worden. Daardoor hoeft een sofa of een bureau niet per se altijd op dezelfde plaats te blijven staan. Met zijn ronde vormen en perfecte balans volgt de Semih tevens twee trends die steevast terugkomen in het interieur van vandaag. 

 

Magnetisch systeem

Semih is bovendien een bijzonder eenvoudig te installeren armatuur. De Semih is ook zeer handig voor renovaties. Enerzijds omdat de gear in de armatuur zit, waardoor hij kan worden aangesloten op een standaardbekabeling van 230 volt. Anderzijds omdat de Semih amper gebruik maakt van schroeven. Als de plafondplaat aan het plafond wordt bevestigd, klikt de Semih zich vast via sterke magneten. Dit is bijvoorbeeld handig tijdens het schilderen. Ook de reflectoren klikken vast op een magnetische binnenplaat. Die zijn daardoor eenvoudig te veranderen.

GERELATEERDE DOSSIERS