Doorzoek volledige site
23 maart 2016

Promotiedag Duurzame Verlichting 2016 focust op verlichting 2.0

Op donderdag 12 mei 2016 organiseren Groen Licht Vlaanderen en Energik de 10de editie van de enige Vlaamse licht-studiedag:  Promotiedag Duurzame Verlichting. Dit jaar krijgt het thema Verbonden door Licht alle aandacht. Als locatie werd geopteerd voor LAMOT in Mechelen. 

Thema: Verbonden door Licht

We zitten middenin de led(r)evolutie. Een nieuwe vorm van lichtontwerp heeft zijn intrede gemaakt. Nieuwe inzichten rond extra intelligentie en visueel comfort door innovatieve verlichtingssystemen komen op ons af. Dankzij de alomtegenwoordigheid van kunstlicht, zowel in gebouwen als in de publieke ruimte, kan deze Verlichting 2.0 de basis vormen voor een snelle digitale transitie. We zijn binnenkort dus misschien met zijn allen verbonden door licht.

 

Seminaries

Experten afkomstig uit universiteiten, overheden en kenniscentra zullen u tijdens de parallelle sessies van het seminar programma meenemen in een zoektocht naar nieuwe lichtoplossingen. De bepaling van de energie-efficiëntie volgens de norm EN 15193, de impact van levensduur of gebruiksduur van led op het lichtontwerp, de meerwaarde van DC-netten, de nieuwe metriek voor de kleurweergave van lampen zullen hier aan bod komen. Maar ook de mogelijke lichthinder van reclameborden, de rol van contrasten en perceptie van licht op de architectuur en toegankelijkheid van gebouwen, de focus op een circulaire economie, de nieuwe financieringssystemen via leasing en de richtlijnen voor een goede verlichting in scholen zullen behandeld worden. 

De standhouders op de minibeurs maken deel uit van het Consortium Groen Licht Vlaanderen of zijn lid bij Energik vzw. Zij zullen u graag uitleggen wat. Enkelen onder hen zullen u via een pecha kucha informeren binnen het seminar programma.

Reserveer 12 mei dus in uw agenda en neem deel aan deze jubileum editie van de Promotiedag Duurzame Verlichting. Regie en coördinatie zijn opnieuw in handen van de partners Energik vzw en Groen Licht Vlaanderen (Laboratorium voor Lichttechnologie, KU Leuven). Het evenement past binnen het IWT project Groen Licht Vlaanderen 2020, de verlichtingssector in transitie.

Dit evenement staat open voor alle geïnteresseerden van innovatie rond verlichting.

 

Praktisch

  • Datum:                Donderdag 12 mei 2016
  • Ontvangst:         Er is ontvangst vanaf 9.15u met voorwoord om 9.45u. Het evenement wordt afgesloten met een receptie voor alle aanwezigen vanaf 16.30u
  • Locatie:                LAMOT - Van Beethovenstraat 8/10, 2800 Mechelen
  • Route:             http://lamot-mechelen.be/ (zie ‘bereikbaarheid’)
  • Parkeren:           vb. ondergronds Q-park LAMOT (± €15/dag) - Guldenstraat 18
 2800 Mechelen  

Prijs deelname

  • €90 (excl. BTW) voor leden van Energik en Groen Licht Vlaanderen. Ook de leden van WTCB, ORI, NAV, Passiefhuis Platform, OVED, Tecnolec/VOLTA  (via Fedelec, Eloya, Nelectra)  genieten van deze prijs, mits vermelding van lidnummer en naam federatie
  • €130 (excl. BTW) voor niet-leden

Prijs omvat toegang online presentaties via downloads op www.groenlichtvlaanderen.be , de documentatiemap, doorlopend frisdrank en koffie, broodjeslunch en receptie

Inschrijvingen

Verplicht en enkel online via http://www.energik.be/act--duurzame-verlichting.html t.e.m. 4 mei 2016 (annuleren eveneens mogelijk tot 4 mei)

 

Programma

Het volledige programma vindt u later via www.groenlichtvlaanderen.be of www.energik.be 

Voor meer informatie kan u contact opnemen met

GERELATEERDE DOSSIERS