Doorzoek volledige site
23 maart 2016 | PHILIPPE SELKE

Philips introduceert eerste ledgamma dat CFL-lampen in één klik vervangt

Illustratie | Philips
Illustratie | Philips

Philips Lighting maakt de introductie bekend van het eerste ledretrofitgamma voor de compacte fluorescentielampen die algemeen gebruikt worden in downlights. De Philips CorePro LED PLC is gericht op het vervangen van de 150 miljoen CFLni-lampen die overal in Europa te vinden zijn. De nieuwe lamp levert een besparing van 60% ten opzichte van conventionele PL-C-lampen.

Gemakkelijke installatie

De Philips CorePro LED PLC-reeks is het allereerste ledretrofit-alternatief voor compacte fluorescentielampen in compacte donwlight-toepassingen dat geleverd wordt in een volledige retrofit vormfactor en verkrijgbaar is in zowel EM- als HF-VSA compatibele uitvoeringen. Philips Lighting heeft daarom een nieuwe invulling gegeven aan één van 's werelds meest gebruikte lampen voor downlights. Het bedrijf doet dit omdat CFLni-lampen overal worden gebruikt voor algemene verlichtingstoepassingen in kantoren, gangen, trappenhuizen, receptie- en vergaderruimtes, enzovoort. De nieuwe lampen zijn via plug & play eenvoudig aan te brengen in bestaande lamphouders zonder die verlichtingsarmaturen te moeten aanpassen.

 

Verbeterde kwaliteit

De Philips CorePro LED PLC beschikt over een verbeterde lichtkwaliteit met onmiddelijke verlichting. De lamp zorgt ook voor een volledige uitsluiting van het knipperen dat kenmerkend is voor conventionele fluorescentielampen. De lampen kunnen worden gedraaid om optimale verlichtingsniveaus te verzekeren. Dit biedt ook de mogelijkheid om het licht zo effectief mogelijk te verdelen, afhankelijk van de bestaande armaturen. Het licht dat de ledlampen uitstralen bevat geen UV- of infraroodcomponenten. Hierdoor is de kans dat er na verloop van tijd kleuren van textiel en andere materialen zullen verbleken of verkleuren onbestaande. De lamp is tevens verkrijgbaar in verschillende lengtes en kleurtemperaturen en voldoet aan alle Europese richtlijnen.

 

Besparend

De Philips CorePro LED PLC zorgt voor een energiebesparing van 60% en heeft een levensduur die driemaal langer is dan die van conventionele PL-C-lampen. Dankzij de plug & play installatie en de robuuste, splintervrije kunststof behuizing blijven ook de installatie- en onderhoudkosten tot een minimum beperkt. De gemiddelde terugverdientijd bedraagt minder dan twee jaar.

GERELATEERDE DOSSIERS