Doorzoek volledige site
23 maart 2016 | AARON EERDEKENS

Multiline lanceert nieuw lichtprofiel Edge 55

Illustratie | Multiline
Illustratie | Multiline
Illustratie | Multiline
Illustratie | Multiline

Multiline biedt met zijn nieuwe lichtprofiel Edge 55 een geschikt design als alternatief op de Multiline Rekta profielen. De Edge 55 is toepasbaar in publieke projecten en komt dankzij zijn decoratief accent eveneens tot zijn recht in een particuliere omgeving. Net zoals de andere profielen van Multiline beschikt de Edge 55 over een hoekige vormgeving.

Voor de vormgeving focuste Multiline op een combinatie van elegantie en techniek. Het resultaat is een strak hoofdprofiel waarbij de onderzijdes voorzien zijn van twee afgeschuinde of balkvormige afwerkprofielen.

 

Verschillende kleurtemperaturen

Voor de algemene verlichting koos Multiline opnieuw voor het gebruik van Tridonic Talexx led modules. Dit geldt zowel voor een directe als een direct/indirecte lichtuitstraling. Het profiel is uitgerust met led modules in een kleurtemperatuur van 2700K, 3000K, 4000K of een instelbare kleurtemperatuur tussen 3000K en 6000K. Deze zijn beschikbaar in een versie van 17W en 2400 lumen per meter en een meer krachtige versie van 31W en 4200 lumen per meter. Een doorlopende, dieperliggende, gesatineerde afscherming maakt de ledpuntjes onzichtbaar. De afscherming biedt wel een efficiëntie van bijna 70%. Verder kunnen er spotmodules met 3 of 4 Nichia leds van 1W  in het  profiel worden ingebouwd voor accentverlichting. Deze modules beschikken over een rendement van 130 lm/W en zijn verkrijgbaar met een stralingshoek van 8 graden of 32 graden. 

 

Diverse toepassingsmogelijkheden

Het profiel is zowel geschikt als pendel-, opbouw-, trimless-inbouw- of wandarmatuur. Het profiel kan perfect op maat worden gemaakt volgens de specifieke wensen van de klant. De Edge 55 is leverbaar in een geanodiseerde afwerking of in een poedercoating in iedere gewenste RAL-kleur. Mogelijke kleurcombinaties tussen het hoofdprofiel en de twee afwerkprofielen zorgen eventueel voor een decoratief accent.

GERELATEERDE DOSSIERS