Doorzoek volledige site
31 maart 2016 | AARON EERDEKENS

Osram presenteert nieuwe ledverlichting

Omnipoint Illustratie | Osram
Ultraflat Driver Illustratie | Osram
LED Downlight Illustratie | Osram
Duris S2 Illustratie | Osram
Duris S10 Illustratie | Osram
Omnipoint Illustratie | Osram
Oslon Square Illustratie | Osram
LED spot Illustratie | Osram

Ook Osram was van de partij op Light + Building en presenteerde er zijn nieuwste producten. De verlichtingsproducent liet onder andere een uitgebreid assortiment aan ledcomponenten zien met de juiste led voor iedere toepassing. Het kroonjuweel van de nieuwe Osram producten uit 2016 is de Omnipoint, een oplossing voor moderne winkelverlichting.

ledcomponenten

Sinds afgelopen zomer heeft Osram bijna 100 nieuwe ledvarianten voor algemene verlichting aangekondigd. Het primaire doel tijdens de ontwikkeling van deze producten was om de beproefde productfamilies uit te breiden op vlak van eigenschappen als efficiëntie en kleurweergave. Het grote aantal productvarianten binnen de ledfamilies bestrijkt nu ook diverse prestatieklassen. Dit gaat van leds met een laag, gemiddeld of hoog vermogen tot leds met een ultrahoog vermogen. Osram beschikt daardoor over een assortiment aan ledcomponenten binnen een enorm spectrum van technologische mogelijkheden en prestatieklassen.

 

De Omnipoint

Het flexibele armatuur Omnipoint belicht tegelijkertijd meerdere gedeeltes van één ruimte. Een individuele sturing van alle 61 leds in het koepelvormige plafondarmatuur maakt dit mogelijk. De richting, vorm en hoek van de verlichting kunnen eenvoudig en flexibel worden gestuurd door middel van een app met een intuïtieve gebruikersinterface. Met de app kan de gebruiker diverse verlichtingsscènes programmeren en bewaren. Het armatuur is bijzonder geschikt voor ruimtes die een hoge mate van verlichtingsflexibiliteit vereisen, zoals vergaderzalen of kledingwinkels met een roterende productpresentatie. Maximaal acht Omnipoint armaturen kunnen draadloos worden gestuurd via wifi met het DMX512-protocol. Het armatuur is verkrijgbaar met een kleurtemperatuur van 3000 of 4000 Kelvin. Op de Light Fair New York 2015 kreeg Omnipoint de prijs voor Innovatie van het jaar.

 

De Optotronic Flat

Het profiel van de nieuwe, ultraplatte Optotronic driver is slechts 11 millimeter en bestaat uit een Optotronic led driver en aanwezigheids- en daglichtsensoren. De Optotronic led driver levert een zeer hoge lichtkwaliteit met DALI Edition 2-conformiteit en hoge energie-efficiëntie. De driver is flexibel programmeerbaar met zowel ledSet als DALI en draadloze technologie. Maximale energiebesparing wordt mogelijk gemaakt in combinatie met de 11 mm hoge sensor voor daglicht- en aanwezigheidsherkenning. Die werkt samen met de driver voor een grote ontwerpvrijheid en nieuwe armatuurintegratie. Het systeem is onder meer toepasbaar in staande en hangende armaturen, inbouwarmaturen en lijnarmaturen voor kantoren, educatieve omgevingen, hotels en restaurants.

 

Nieuw assortiment Ledvance

De business unit Lamps van Osram presenteert onder de toekomstige naam Ledvance als eerste een led downlight en een ledinbouwspot. Het assortiment omvat acht productfamilies die prestaties leveren tot 120 lumen per watt, een nominale levensduur tot 50.000 uur, een duidelijke ontwerptaal en een zeer eenvoudige installatie vereisen. Slechts een kleine, ronde opening in het verlaagde plafond is benodigd om de gepresenteerde armaturen, spot en downlight te installeren. Bestaande armaturen kunnen ook eenvoudig worden vervangen door ledtechnologie. Die optie kan de stroom- en onderhoudskosten merkbaar verlagen. De nieuwe Ledvance-armaturen zijn zowel geschikt voor gebruik in particuliere als professionele omgevingen.

GERELATEERDE DOSSIERS