Doorzoek volledige site
23 maart 2016

Aura Light introduceert tuneable white versie van bekroond ledpaneel

De Zweedse verlichtingsfabrikant Aura Light introduceert een tunable white versie van zijn bekroonde ledpaneel Aura Lunaria. Met deze nieuwe versie kan de gebruiker de kleurtemperatuur van het licht veranderen van warm wit tot koel wit, en zo het licht in de ruimte beheren en de verlichting aanpassen aan persoonlijke voorkeuren en behoeften. 

Eenvoudig bruikbaar

Aura Light toonde het led-paneel voor het eerst op de internationale beurs Light + Building 2016 in Frankfurt. Het paneel is zodanig ontworpen dat het eenvoudig bruikbaar is ter vervanging van armaturen met fluorescentieverlichting in standaard commerciële systeemplafonds. De leds geven een uniforme lichtspreiding over het paneel. De Aura Lunaria is de internationale winnaar van de 2015 SEAD Global Efficiency Medal in de categorie platte armaturen.

“Ons led-paneel is door SEAD uitgeroepen tot het beste in de wereld. Nu presenteren we vol trots het paneel in een tunable white versie. Hiermee kan de gebruiker zijn lichtbeleving zelf bepalen. Verlichting die is ingesteld met een bepaald doel of is aangepast aan iemands stemming kan bijdragen aan het welzijn van mensen. Dit blijkt uit een onderzoek op het gebied van Human Centric Lighting. Samen met energie-efficiëntie, kwaliteit en duurzaamheid is dat altijd één van de uitgangspunten van Aura Light geweest,” zegt Martin Malmros, CEO van Aura Light International AB.

 

De invloed van verlichting

Het led-paneel kan worden gebruikt in kantoren, gangen en openbare ruimtes. De gebruiker kan niet alleen de kleurtemperatuur wijzigen tussen 2700 en 6000 Kelvin, maar ook de intensiteit. Het led-paneel heeft een constante lumenuitvoer in het gehele CCT-bereik. Dit vergemakkelijkt de lichtplanning. Human Centric Lighting inderzoekt hoe verlichting mensen beïnvloedt. Hun uitgangspunt is het concept dat het welzijn van de mens wordt beïnvloed door verlichting en dat verlichting de concentratie en efficiëntie kan verbeteren. Dit onderzoek vormt de basis voor de ontwikkeling van de tunable white.

GERELATEERDE DOSSIERS