Doorzoek volledige site
29 maart 2016

Hörmann zorgt voor barrièrevrij wonen met nieuwe automatische deuroplossing

Hörmann zorgt voor barrièrevrij wonen met nieuwe automatische deuroplossing Illustratie | Hörmann
Illustratie | Hörmann
Illustratie | Hörmann
Illustratie | Hörmann

De vergrijzing is een globaal fenomeen. Binnen vijftig jaar zal een kwart van de wereldbevolking 65 jaar of ouder zijn, met binnen die groep een toename van het aantal 80-plussers. Bovendien wonen ouderen graag langer thuis waardoor de behoefte blijft stijgen om woningen barrièrevrij te maken. Hörmann speelt hierop in met de PortaMatic, een deuraandrijving die automatisch binnendeuren opent en weer sluit.

Aangepast wonen

Barrièrevrij wonen is een eigentijdse manier van wonen die iedereen de mogelijkheid geeft om zich zonder belemmeringen in huis te verplaatsen. Een volledige woning zonder belemmeringen bestaat uit grote, open vlakken die voldoende bewegingsvrijheid geven. Ook de badkamer en de keuken kunnen aangepaste inbouwdelen hebben, zoals een douchegedeelte op vloerniveau of een gootsteen op verlaagd niveau. Ten slotte zijn automatische binnendeuren zonder drempel zijn belangrijk en noodzakelijk om een woning barrièrevrij te maken. Niet alleen senioren of mensen met een beperking, maar ook ouders met kinderwagens of mensen met zware boodschappentassen zijn gediend met oplossingen voor barrièrevrij wonen.​

 

Oplossing op maat voor bewegingsvrijheid

Dankzij de nieuwe PortaMatic-aandrijving van Hörmann kunnen binnendeuren automatisch worden geopend en gesloten. Met PortaMatic biedt Hörmann een betaalbare oplossing zodat de bewoners een stukje autonomie terugwinnen en zich vrij doorheen de woning kunnen bewegen. Het bedrijf gaat er prat op dat barrièrrevrij wonen geen luxe mag zijn. Maarten Louwies, woordvoerder bij Hörmann, bevestigt: "Onze samenleving vergrijst en meer senioren willen dan ook thuis mobiel blijven in plaats van naar een tehuis te verhuizen. Alleen al het openen of sluiten van binnendeuren kan een grote uitdaging zijn voor mensen die moeilijk te been zijn of een rolstoel gebruiken. Daarom zijn oplossingen als de PortaMatic meer dan ooit nodig."

De PortaMatic-deuraandrijving kan volledig aan de eigen noden worden aangepast. Zo kan worden ingesteld dat de deur opent en sluit met de handzender of de drukknop, maar ook dat de deur na een bepaalde periode automatisch weer sluit. De deur kan ook een klein stukje met de hand worden geopend, waarna de aandrijving het na een bepaald punt overneemt. Bovendien kan met de BiSecur App de garagedeur of opritpoort worden bediend, evenals de verlichting aan de voordeur. Kortom, de BiSecur-technologie zorgt voor een gebruiksvriendelijke centrale bediening.

GERELATEERDE DOSSIERS