Doorzoek volledige site
04 april 2016 | MICHEL VAN DEN BOSCH

Veel mogelijkheden met eenvoudig kliksysteem Mato gevelbekleding

Mato van Alu-Coating is een aluminium gevelbekleding, opgebouwd uit een eenvoudig kliksysteem met verticale of horizontale profielen. Het oogt robuust, kwalitatief en geeft elk gebouw iets extra. Naast esthetische redenen kan een gevelbekleding ook een traditionele spouwmuur vervangen.

De profielen zijn zowel horizontaal als verticaal te gebruiken. De bevestiging gebeurt overigens onzichtbaar. Dit zorgt voor een strak lijnenspel. De profielen zijn voorzien van poedercoating in RAL-kleuren. Het flexibele systeem is toepasbaar op alle gevels. De drie specifieke profielen, aangevuld met plooiwerk op maat, maken het mogelijk om alle mogelijke combinaties te realiseren.

 

Onderhoudsvriendelijk en makkelijk te bewerken

Aluminium is een zeer onderhoudsvriendelijk materiaal. In tegenstelling tot hout moet dit nooit worden vernist of geschilderd. Aluminium roest namelijk niet. Wanneer het materiaal in contact komt met zuurstof vormt dit onmiddellijk een zeer dunne oxidelaag. Deze is ondoordringbaar en biedt voldoende bescherming zodat het materiaal niet verder kan corroderen. Aluminium laat zich makkelijk bewerken omdat het relatief zacht is.

 

Gewicht en sterkte

De dichtheid van aluminium bedraagt 2,7 kg/cm³. Dat is ongeveer een derde van staal. Aluminium mag dan wel minder sterk zijn dan staal, door het lage gewicht kan de helft lichter worden geconstrueerd. Bij lage temperaturen wordt aluminium bovendien niet broos, wat bij staal wel het geval is. De vastheid neemt daarentegen zelfs toe.

 

Recycleerbaar

Aluminium is tevens 100% en oneindig recycleerbaar, zonder kwaliteitsverlies. Het omsmelten vereist slechts 5% van het oorspronkelijke energieverbruik voor de productie van nieuw aluminium. Dat maakt het dus niet enkel goedkoper, maar ook erg milieuvriendelijk.

GERELATEERDE DOSSIERS