Doorzoek volledige site
06 april 2016 | MICHEL VAN DEN BOSCH

Meer flexibliteit met nieuwe modulaire Advantix douchegoten

Inloopdouches blijven razend populair. Maar elke bouwplaats is natuurlijk anders. Met het nieuwe Advantix-douchegotengamma biedt Viega de mogelijkheid om flexibel op de badkameromgeving in te spelen. Zeker bij renovatie is dat een sterke troef. De nieuwe Viega Advantix-douchegoten in rvs bieden niet alleen een oogstrelend design, maar ook maatwerk op de werf en eenvoudiger stockbeheer voor de installateur.

Het modulaire systeem van de nieuwe Viega Advantix-douchegoot bestaat uit twee basislichamen in vijf lengtes. Daarnaast zijn er drie aflopen en montagevoeten beschikbaar in twee verschillende hoogtes, drie framevarianten en vijf verschillende insteekroosters. Omdat al die componenten vrij met elkaar kunnen worden gecombineerd, kan de installateur perfect enkel datgene bestellen wat voor het specifieke doucheontwerp nodig is. En dat is natuurlijk een troef voor het voorraadbeheer van de groothandel én installateur.

 

Talrijke combinaties

De smalle basislichamen van het nieuwe programma Advantix kunnen vrij in de vloer of direct in de wand worden gemonteerd. In dat geval bedraagt, in combinatie met de standaardafloop, de totale opbouwhoogte 95 mm. Is de vloer lager, kan de afloop op de werf nog altijd ingekort worden. Als alternatief bestaat de 70 mm hoge afloop voor renovatie, inclusief vlakke montagevoeten. Bij een afloop met verticale uitgang kan de installatiehoogte zelfs tot 40 mm worden verminderd. Ideaal voor appartementen is dan weer de combinatiemogelijkheid met onze Advantix-brandbeveiligings-buisdoorvoer R120.

Bij de twee horizontale aflopen kan de afvoerleiding ook tussen de montagevoeten, direct onder de douchegoot geplaatst worden. Dat garandeert een gelijkmatige plaatsing van de chape, zonder onderbrekingen. Afhankelijk van de versie bedraagt de afvoercapaciteit 0,4-1,1 liter per seconde. Voor een permanent veilige verbinding tussen afvoer en goot zorgt een innovatieve clickverbinding, die ook de montage van de componenten vergemakkelijkt.

 

Design en installatiecomfort hand in hand

Gezandstraalde flenzen, een innovatieve sifontechnologie, een zeer effectieve reukafsluiter en de slechts 5 mm brede inloop zijn slechts enkele troeven voor de eindklant en de installateur. De nieuwe Advantix roestvrijstalen douchegoten zijn verkrijgbaar in drie kadervarianten en vijf verschillende designroosters, met uitvoeringen in mat geborsteld of gepolijst roestvrij staal, in glas of betegelbaar.