Doorzoek volledige site
06 april 2016 | MICHEL VAN DEN BOSCH

Daglicht verplaatsen voor aangename en energiebewuste woon- of werkplek

Een goede leef- en werkomgeving wordt steeds belangrijker en is bepalend voor de kwaliteit van ons leven. Gebruikers van zowel woonruimten als openbare ruimten willen zich in een energiebewuste en prettige omgeving bevinden. Techcomlight draagt hieraan bij als professional in daglichtsystemen.
 

Solatube Skyvault

Met behulp van een unieke koepel, de Collector, worden zonnestralen letterlijk opgevangen door de nieuwe Solatube Skyvault. Hierdoor is het mogelijk om met een relatief kleine opening in het dak een enorme hoeveelheid daglicht binnen te krijgen. In de Skyvault collector koepel zijn de volgende technologieen toegepast. Met behulp van een optimaal geplaatste lens wordt het daglicht vanaf een lage hoek ook opgevangen en de Solatube ingetrokken.

 

LightTracker technologie
Een innovatieve reflector binnenin de koepel, gemaakt van spectralight infinity materiaal die ervoor zorgt dat de licht output van de solatube ook bij een lage zonnestand optimaal is.

 

Tot twintig meter verlengen

De gepatenteerde coating met Cool Tube Technologie zorgt ervoor dat 99,7% van het zichtbare lichtspectrum wordt gereflecteerd. Hierdoor kunnen de Solatubes tot wel twintig meter verlengd worden.

 

Amplifier
De optionele Skyvault Amplifier zorgt dat het daglicht gebundeld wordt en dus recht naar beneden straalt. Hierdoor kan de Skyvault zelfs vanaf grote hoogte (acht meter en hoger) genoeg daglicht op de werkvloer of de leefruimte krijgen.

GERELATEERDE DOSSIERS