Doorzoek volledige site
11 april 2016 | MICHEL VAN DEN BOSCH

CompacMel Plus is perfect alternatief voor traditionele volkernplaten

CompacMel Plus is een oplossing in hout die speciaal bedoeld is voor gebruik in vochtige binnenruimten of toepassingen waar een hoge sterkte vereist is. Dankzij de hoge densiteit van meer dan 1000 kg/m³ beschikt CompacMel Plus over uitstekende technische eigenschappen. Denk hierbij aan buigsterkte, treksterkte en schokbestendigheid. De hoogwaardige, antibacteriële melamine is verkrijgbaar in veertien verschillende actuele en trendy decors en is uitsluitend verkrijgbaar via Beveka.

CompacMel Plus is een gunstig alternatief op een traditionele compactplaat, vanwege zijn voordelige prijs. Daarnaast is het een duurzaam en milieuvriendelijk product met een lage formaldehyde-uitstoot (conform E1 norm) en is het bovendien 100% recycleerbaar materiaal.

 

Antibacterieel gecertificeerd

De melamine toplaag van CompacMel Plus is antibacterieel gecertificeerd door een extern laboratorium in het Verenigd Koninkrijk, genaamd IMSL. De tests wijzen uit dat CompacMel Plus de groei en ontwikkeling van bacteriën verhindert, zonder afbreuk te doen aan de eigenschappen van de coating.

 

Toepassingen

Veel gebruikte toepassingen van CompacMel Plus zijn lockers in sporthallen en scholen, hangende tussenwanden in openbare toiletten, pashokjes in winkelruimtes, hotelvoorzieningen, maar ook schoolmeubilair zoals tafels of boekenrekken.
Door de antibacteriële eigenschappen van de melamine is CompacMel Plus zeer geschikt voor ruimten waar hoge eisen gesteld worden aan hygiëne. Goede voorbeelden hiervan zijn ziekenhuizen, huisartsposten en tandartspraktijken.

 

Bewerkingen

CompacMel Plus laat zich op dezelfde manier bewerken als andere houtvezelplaten. De kanten kunnen verzegeld worden met bijvoorbeeld lak of vernis. Dit wordt aanbevolen als het materiaal in direct contact met water kan komen.

 

Verkrijgbaarheid

De kale uitvoering van het materiaal - Compac Plus - is geschikt voor het oplijmen met een HPL. Een mooi hout- of fantasiedecor naar keuze van de klant maakt het geheel passend in iedere omgeving. In België is CompacMel Plus, de variant met melamine, exclusief verkrijgbaar via Beveka. Kijk voor meer informatie op www.compacmel.be

GERELATEERDE DOSSIERS