Doorzoek volledige site
11 april 2016

BIMx: Ervaar het gebouw voordat het is gebouwd

Een virtuele wandeling (in 3D) maakt je ontwerp leesbaar voor iedereen. Of het nu gaat om een eenvoudige woning of een complex gebouw zoals een ziekenhuis, met BIMx krijg je een indruk voordat er zelfs maar een steen op de andere is gezet. Je bepaalt zelf hoe het model gepresenteerd wordt, maak gebruik van zoninval, perspectief en de verschillende weergaven (realistisch of abstract) om het plaatje compleet te maken. 

Met BIMx kun je het ontwerp echt laten ervaren door de opdrachtgever. Thuis, op de iPad of zelfs op een smartpone. Houd je graag alles in de hand? Biedt de opdrachtgever dan een compleet voorgedefinieerde wandeling aan. De mogelijkheden zijn eindeloos.

 

Papier is verleden tijd met BIMx PRO

BIMx PRO is de integratie van het interactieve 3D BIM-model en de 2D documentatie. Dit is een revolutionaire ontwikkeling op het gebied van BIM die papieren tekeningen overbodig maakt. Met BIMx PRO kan de volledige documentatie van een project op een tablet meegenomen worden én is alles via internet te updaten.

Het model in de cloud

Met de BIM Community presenteer je altijd het up-to-date model. Je werk staat centraal en is toegankelijk voor iedereen met wie je het wilt delen. Gebruik de openbare omgeving, of scherm je model af en deel het via een link (en eventueel wachtwoord) met specifieke personen. BIMx is te bekijken op pc, Mac, smartphones én tablets (iOS en Android).

Soepele samenwerking

Dankzij innovatieve technologie kun je BIMx uitstekend inzetten als communicatiemiddel voor de gehele bouwkolom. Vraag alle belangrijke informatie op van elk element in het model. Vul het model met snelkoppelingen naar productinformatie en IFC-data die voor de bouwpartners niet mogen ontbreken.

Integratie van 2D en 3D

Het combineren van 2D plattegronden met 3D views kan lastig zijn. BIMx maakt dit zelfs voor het ongeoefende oog duidelijk dankzij de integratie van de 2D tekeningen met het 3D model. Daarnaast zijn BIMx Hyper modellen uniek dankzij modelgebaseerde, contextgevoelige hyperlinks. Ze zorgen ervoor dat het BIM model inzichtelijk wordt terwijl je door het model navigeert.

 

Opdrachtgever, loopt u even mee?

AirPrint

Zelfs zonder ARCHICAD is het mogelijk om tekeningen en het 3D model draadloos naar een printer te sturen. Er is zelfs geen pc meer nodig waarop de printer is aangesloten wanneer de printer AirPrint ondersteunt.

Standpunten

Belangrijke punten die je niet wilt vergeten kun je als illustratie of animatie opslaan in de galerij. Navigeer snel naar de belangrijke plekken in het model of loop met je bouwpartners door het model en spoor samen fouten op. 

Presentatie

Gebruik BIMx PRO als presentatiemiddel door een presentatieboek toe te voegen. Zoom in en uit voor overzicht, of switch vloeiend over van tekening naar model. Een computer met modelleersoftware is niet meer nodig, een iPad volstaat.

 

Snelle renderengine

BIMx beschikt over een snelle en kwalitatief hoogwaardige renderengine. Global illumination zorgt ervoor dat het model voorzien wordt van een realistisch lichteffect. Render slechts een bepaald beeld van het model en sla dit op in de galerij of laat het hele model doorrekenen. Hiermee maakt je gegarandeerd indruk op de opdrachtgever.

GERELATEERDE DOSSIERS