Doorzoek volledige site
12 april 2016 | RIK NEVEN

Architectura.be plant BIM-publicatie en -website

Het heeft lang geduurd eer BIM echt van de grond kwam in België. Nu lijkt de trein niet meer te stoppen. Architectura.be wil deze trein absoluut niet missen. We hebben er al een dossier en twee extra nieuwsbrieven aan gewijd. In het najaar staan een BIM-publicatie en een website gepland.

Uit onze contacten met studiebureaus, architecten, fabrikanten en aannemers blijkt duidelijk dat elk bedrijf dat met zijn tijd mee is, beseft dat het werk moet maken van een intern BIM-beleid. Veel architecten, studiebureaus  en aannemers beschikken intussen al over een eigen BIM-manager.

 

Onafhankelijk platform

Het is een understatement als we zeggen dat BIM een complexe materie is. Er is dus zeker nood aan een onafhankelijk platform waar bouwprofessionals de informatie vinden die ze nodig hebben om BIM te implementeren in hun bouwprojecten.  Die rol wil Architectura.be graag vervullen.

 

BIM-publicatie

In het najaar is het de bedoeling om een publicatie uit te brengen rond BIM. Het boek zal enerzijds bestaan uit algemene info over BIM aan de hand van FAQ’s en een lexicon en anderzijds uit een voorstelling en case study’s van bedrijven die zich al verdiept hebben in het BIM-gebeuren.

Het boek zal een digitaal verlengstuk krijgen in de vorm van een aparte website die volledig gewijd zal zijn aan BIM.

Voor de content heeft Architectura.be een jonge architect en ingenieur onder de arm genomen die hun technisch inzicht combineren met een vlotte pen. Voor de input en het nalezen van de teksten heeft Architectura.be een redactieteam samengesteld van een tiental bouwprofessionals die de BIM-problematiek door en door kennen. In dit team zetelen zowel architecten als ingenieurs, aannemers, fabrikanten en softwareleveranciers.

Bedrijven die graag aan bod willen komen in het boek en de website mogen dat laten weten op volgend mailadres: info@architectura.be

GERELATEERDE DOSSIERS

GERELATEERDE ARTIKELS