Doorzoek volledige site
12 april 2016

Solatube-assortiment beschikbaar voor BIM-projecten in REVIT-formaat

Het complete assortiment van Solatube is nu gratis beschikbaar in REVIT 2014, 2015 en 2016. Techcomlight heeft vertrouwen in een toekomst met BIM en heeft daarom in samenwerking met Itannex een SmartRevit-bibliotheek opgesteld voor het gehele Solatube-assortiment. De bibliotheek is uiteraard DRS 2.01-compatibel en is beschikbaar in een Nederlandse en Franse versie.

Maatwerk

De Solatube SmartRevit bibliotheek is uitermate geschikt om te kijken of een Solatube-daglichtsysteem toe te passen is in specifieke situaties. Met behulp van Revit kan men vanaf een koepel met alle beschikbare tubes een verlenging maken naar het gewenste doel. Mochten er obstakels op de route zitten, dan kan direct gekeken waar zich eventueel clashes voordoen en of er een alternatieve route is.

Niet alleen de vertrouwde Solatubes zijn te vinden in de bibliotheek, ook de nieuwe Skyvault is eveneens beschikbaar. Naast de Solatubes zijn ook alle verkrijgbare opties en accessoires, zoals de daglichtdimmer en TechLED, geïntegreerd in de bibliotheek.

 

Kracht
De grote kracht van virtueel bouwen met een Bouw Informatie Model is integraal samenwerken. Bij een integrale samenwerking kunnen alle partijen hun kennis en informatie onderbrengen in het model. Op deze manier kan een project compleet digitaal samengesteld worden, waarna alle benodigde onderdelen op te vragen zijn. Hierdoor kan effectiever ingekocht en gewerkt worden, zonder nabestellingen en vertragingen.

De bibliotheek staat als download ter beschikking op de website van Solatube. 

GERELATEERDE DOSSIERS