Doorzoek volledige site
13 april 2016

Poederlak op MDF is ecologische en duurzame oplossing met grote ontwerpvrijheid

Illustratie | Ledro
Illustratie | Ledro
Illustratie | Ledro

Of het nu gaat om keukens, badkamers, bureaumeubilair, binnendeuren, winkelinrichting. Elke leverancier wil zijn eigen stempel drukken op een gebouw. De ontwerper gaat telkens op zoek naar oplossingen die voor een grote ontwerpvrijheid zorgen. Zo valt Ledro als pionier in hoogwaardige MDF-poederlakken erg in de smaak bij architecten en ontwerpers. 

Bij poederlakken wordt met perslucht negatief geladen poeder op een positief geladen MDF paneel verstoven. Het poeder blijft daardoor op het paneel kleven. De gepoederlakte stukken worden in de oven versmolten tot een sterke eindlaag. Het resultaat is een naadloze afwerking. Ledro kiest daarbij voor een tweelaagssysteem. Uit testen is immers gebleken dat bij het tweelaagssysteem de panelen veel sterker zijn.

 

Ecologisch

Poederlak op MDF heeft diverse voordelen. Een ervan is ongetwijfeld het ecologische aspect. Het bevat geen zware metalen of oplos- en verdunningsmiddelen (zoals solventen en dergelijke). Het productieproces veroorzaakt ook erg weinig afval. Het overtollige poeder wordt gewoon gerecupereerd.

 

Duurzaam

De MDF-panelen die voorzien zijn van een poedercoating zijn krasbestendiger dan natlak. Ze zijn naadloos en homogeen afgewerkt en zijn bestand tegen chemische stoffen in onderhoudsproducten en zuren. Ze zijn antibacterieel en gaan lang mee omdat ze zeer sterk zijn.

 

Vrijheid

De gepoederlakte panelen zorgen voor een zeer grote ontwerpvrijheid. Ze zijn verkrijgbare in alle mogelijke vormen, logo's en randafwerkingen. Ze hebben een egale kleur en structuur.