Doorzoek volledige site
19 april 2016 | AARON EERDEKENS

Levis stelt nieuw kleurenpalet Ambiance 2016 voor

Illustratie | Levis
Illustratie | Levis
Illustratie | Levis
Illustratie | Levis
Illustratie | Levis
Illustratie | Levis
Illustratie | Levis
Illustratie | Levis

De kleurspecialisten van verfproducent Levis kozen voor 2016 vier nieuwe thema’s om de Ambiance-kleuren in onder te brengen: Basics & Whites, Simple Chic, Timeless Modern en Fresh and Airy. Daarnaast is ook de Trend Collection 2016 bekendgemaakt. Dat is het kleurenpalet rond Kleur van het Jaar Ochre Gold. Het gaat om negen nieuwe tinten die Ochre Gold de glansrol laten spelen en er tegelijkertijd iets aan toevoegen. Levis Ambiance garandeert een eindresultaat zonder strepen of rolbanen. De dekking beschermt de muren en de verf blijft goed afwasbaar.

“Om de twee jaar vernieuwen we onze kleurthema’s voor de Ambiance collectie volgens de trends in de interieur-, design- en architectuurwereld,” vertelt Isabelle De Ganck, kleurexperte bij Levis. Door met vier thema’s te werken legt Levis eerder stijlen dan een reeks kleuren voor. “We delen de tinten op in vier groepen volgens een bepaald thema. Een simpele opsomming van kleuren is namelijk niet overzichtelijk. Dat is niet handig en de aandacht gaat vaak naar felle kleuren. Daardoor overwegen veel mensen de andere tinten niet,” zegt De Ganck.

 

Basics & Whites gaan voor zachtheid

De tien lichte, neutrale tinten uit het thema Basics & Whites stralen zachtheid uit. De tinten dragen namen als Schelpwit, Linnen en Amandel. Dit palet bundelt pure en strakke kleuren die bij elke andere Ambiance-kleur passen, maar ook op zichzelf tot hun recht komen. Basics & Whites zijn ideaal voor een sereen interieur, dat tegelijk makkelijk kan worden aangevuld met andere Ambiance-kleuren.


Simple Chic benadrukt detail in interieur

De reeks Simple Chic omvat vijf grijze en vijf bruine tinten die materialen of details in het interieur mooi benadrukken. De lichte en donkere grijstinten geven karakter en passen perfect bij materialen als beton, hout en glas. Het bruine palet bestaat uit aardetinten en brengt zo warmte in huis. “Onderlinge combinaties zijn ideaal voor intieme ruimtes, zoals de tv-kamer. Om een zachtere kleur te verkrijgen kan de Simple Chic met de Basics & Whites worden gecombineerd”, zegt De Ganck.


Timeless Modern knipoogt naar verleden

Het palet van Timeless Modern is een knipoog naar vervlogen tijden. Vijf idyllische tinten, zoals het dieppaarse Theater of het donkerblauwe Kosmos, laten de romantiek heropleven in de woning. Daarnaast doen vijf vintagekleuren denken aan de belofte van de fifties, het uitbundige van de sixties en de nuchterheid van de seventies.


Fresh & Airy

Het palet Fresh & Airy combineert frisheid met felle accenten maar oogt tegelijk licht en luchtig. Vijf kleurrijke tinten, waaronder Absoluut Rood, Madras en Azura, brengen intensiteit in het interieur als accent, maar dienen ook als helder rustelement. De vijf pasteltinten stralen dan weer zachtheid uit en brengen een frisse wind in huis.


Trend Collection 2016

Binnen de nieuwe Levis Ambiance-collectie ontstond ook een Trend Collection. Die is gebaseerd op de Levis Kleur van het Jaar 2016, Ochre Gold. Die tren Collection bevat negen nieuwe nuances van Ochre Gold. “Verschillende mensen uit de design- en architectuurwereld kwamen samen om de woon- en interieurtrends te bekijken. Daarna kozen de kleurexperts van AkzoNobel de kleuren die bij die tendensen aanleunen”, vertelt De Ganck.

Het resultaat is 7 warme kleuren en 3 drie koudere tinten die elkaar in evenwicht houden. De natureltinten temperen het gouden geweld, de ton sur tons geven diepgang en de frisse kleuren brengen een verrassende twist. “Warme tinten blijven belangrijk en populair, maar we zien al een lichte verschuiving naar een strakker interieur. Mensen grijpen stilaan terug naar koudere nuances als blauw en groen. Dat zie je bijvoorbeeld aan de populariteit van pasteltinten, die ergens tussen warm en koud zweven,” zegt De Ganck.

GERELATEERDE DOSSIERS