Doorzoek volledige site
19 april 2016 | AARON EERDEKENS

Sigma Coatings introduceert vier nieuwe kleurpaletten

Illustratie | Sigma Coatings
Illustratie | Sigma Coatings
Illustratie | Sigma Coatings
Illustratie | Sigma Coatings
Illustratie | Sigma Coatings
Illustratie | Sigma Coatings
Illustratie | Sigma Coatings
Illustratie | Sigma Coatings

Naar jaarlijkse gewoonte komt Sigma Coatings dankzij de huidige kleurentrends met een aantal nieuwe producten naar buiten. Sigma Coatings vertaalt de wens van de consument in 2016-2017 in vier kleurpaletten. Deze zijn elk gebaseerd op het verlangen naar vernieuwing en verandering. Opvallend is dat natuurkleuren in elk palet de kroon spannen. Sigma Coatings schuift Paradise Found naar voren als trendkleur van het jaar.

Jaarlijks stellen de kleurexperts van het Amerikaanse verf- en coatingbedrijf PPG op alle continenten de trends in architectuur, mode, interieur en productdesign samen. Dankzij deze internationale brede scope en de expertise van kleurexperte Fabienne Bruyninckx, kan Sigma een unieke staalkaart van de belangrijkste trends bieden en deze vertalen naar een passende kleurenselectie.
 

Vernieuwing en verandering

“De keuze voor het thema vernieuwing & verandering is een gevolg van hoe we vandaag de dag meer en meer op zoek zijn naar verbeteringen in ons leven. We zijn namelijk op zoek naar optimisme en rust, weg van alle negatieve nieuwsberichten of complexe economische situaties die ons onzeker maken. De drang naar een veilige, maar ook persoonlijke thuishaven wordt groter en dat reflecteert zich in ons interieur,” aldus kleurexperte Fabienne Bruyninckx die samen met Sigma de trends onder de loep nam.

De filosofie van de collectie is het creëren van een veilig gevoel en het omarmen van verandering. Daarvoor werden bestaande designs vernieuwd. Terwijl enkele thema’s hun inspiratie halen uit de jaren 1970, slaan de kleuren toch een nieuwe weg in. De kleuren vullen elk op hun eigen manier het gevoel veiligheid in, net zoals de consument dat zou doen. De collectie bevat de paletten Rustige Elegantie, Energieke Natuur, Warme Geborgenheid en Krachtig Optimisme.
 

Rustige elegantie

Dit palet creëert een sfeer van comfort en rust. Het komt vanuit de groeiende belangstelling van de consument in het vinden van een plek ver weg van de realiteit. Verwassen roze, paarse, blauwe en groene pasteltinten kenmerken dit thema. Ze worden versterkt door donkere, gedempte kleuren. Dromerig, intiem en vredevol zijn de bouwstenen van dit thema.
 

Energieke natuur

Deze kleurbeleving is geïnspireerd door de natuur, wordt gekenmerkt door een zachte Bohemian stijl en biedt zowel pure eenvoud als elegantie in een modern interieur. Het kleurenpalet typeert een karakter waarbij imperfectie domineert. De tinten wijken namelijk af van traditionele, zuivere kleuren. De afwisseling van zacht en intens werkt als een bron van energie.
 

Warme geborgenheid

Het derde kleurenpalet biedt een donker, stevig concept dat geborgenheid uitstraalt. Vertrokken vanuit het verlangen naar veiligheid bestaat dit thema uit donkere natuurkleuren. Het effect is een beschermend, krachtig gevoel. De kleur van het jaar, Paradise Found, hoort thuis binnen dit thema en typeert het palet met een op camouflage geïnspireerde tint. Ook diep rood, bruin, blauw en groen zorgen voor energie en een esthetisch effect.


Krachtig optimisme

Dit thema voor sociale, expressieve, eclectische karakters haalt zijn inspiratie uit de late jaren 1970. Meer bepaald de tijd waarin disco en innovatieve ideeën niet weg te slaan waren. De typerende verzadigde regenboogkleuren scheppen een energieke levensstijl met een futuristisch karakter en extreme expressie. Tegelijk brengen witte tinten licht en evenwicht in het palet.

GERELATEERDE DOSSIERS