Doorzoek volledige site
19 april 2016 | AARON EERDEKENS

Hüppe lanceert verbeterde serie douchewanden

Illustratie | Hüppe
Illustratie | Hüppe
Illustratie | Hüppe
Illustratie | Hüppe

Douchewandfabrikant Hüppe heeft een nieuwe serie ontwikkeld op basis van de zijn zwaaideurcollectie 501 Design. De serie kreeg de naam Hüppe Design Pure en bestaat uit dezelfde modellen als de reeks Design Elegance. Alle uitvoeringen krijgen zijn dus vanaf nu verkrijgbaar in de exclusieve en typische Hüppe designstijlen Pure, die eerder minimalistisch en strak is, of Elegance, die rond en elegant oogt. Naast de uitbreiding van het assortiment zijn diverse componenten opnieuw vormgegeven en zijn de technieken geoptimaliseerd.

Vernieuwingen

Op vlak van vormgeving en techniek heeft Hüppe een heel aantal vernieuwingen doorgevoerd. In lijn met de designstijl Pure zijn alle wandprofielen hoekig en puristisch vormgegeven. De profielen zijn leverbaar in verschillende kleuren. Daaronder ook de nieuwe kleuren grijsbruin, zwart en chroomlook/grijsbruin. Het zwart op de profielen geeft een bijzondere en stijlvolle uitstraling.

Ook de stabilisatiebeugel, de scharnieren en de deurgreep zijn volledig vernieuwd. Zij beschikken nu over een exclusief en onderscheidend ontwerp. De stabilisatiebeugel kan flexibel in hoeken worden gemonteerd en is eenvoudig in te korten. De schroeven zijn verdekt maar toch vlot bereikbaar. De scharnieren zijn extreem vlak en hebben geen zichtbare schroeven. Al deze vernieuwingen geven deze serie een modern en onderscheidend design.

Bovendien is Design Pure volledig of gedeeltelijk leverbaar in spiegelglas. Dankzij het grote formaat van de spiegel, is het gehele lichaam zichtbaar in het oppervlak. Door de spiegel lijken kleinere badkamers tevens groter en helderder. Ook de markt lijkt deze kenmerken te waarderen. Hüppe is namelijk opnieuw in de prijzen gevallen. Het won met de Design Pure zowel de IF als de German Design Award van 2015.
 

Oplossingen

In vergelijking met de 501 Design biedt de nieuwe serie Hüppe Design Pure diverse oplossingen voor installatie in een nis. De Design Pure heeft eveneens een Walk-In zijwand met het unieke chroomdecor Element. Alle modellen zijn gebaseerd op het populaire bouwkastensysteem. Dat is een systeem waarbij de deursystemen eenvoudig en op verschillende manieren met elkaar gecombineerd kunnen worden. Minder voorraad biedt meer mogelijkheden.

GERELATEERDE DOSSIERS