Doorzoek volledige site
28 april 2016 | AARON EERDEKENS

Itec Contract Floors lanceert nieuwe collectie projectvinylvloeren Domus Housing

Illustratie | RCA Group
Itec Contract Floors lanceert nieuwe collectie projectvinylvloeren Domus Housing Illustratie | RCA Group
Illustratie | RCA Group
Illustratie | RCA Group
Illustratie | RCA Group
Illustratie | RCA Group
Illustratie | RCA Group
Illustratie | RCA Group

Met de collectie Domus Housing lanceert Itec Contract Floors een nieuwe reeks vinylvloeren. De nieuwe vloeren zijn vooral gericht op studentenverblijven, huisvestingsprojecten en rust- en verzorgingscentra. Het zijn allemaal omgevingen waar de vloer heel wat te verduren krijgt, en waar deze vaker aan vervanging toe is dan in een gewone thuissituatie. Itec Contract Floors streeft ondanks deze moeilijkheid naar het beste op vlak van kwaliteit en design.

Made in Belgium

De vinylvloeren zijn beschikbaar op rollen met een breedte van 2 of 4m en staan ver af van het traditionele vloeraanbod. Itec integreerde in de Domus Housing een aantal troeven die aansluiten bij het Made in Belgium kwaliteitslabel van IVC Group. Dat is het moederbedrijf dat de vloeren vervaardigt. Naast het gekende onderhoudsgemak en de slijtvastheid hecht IVC Group nu ook meer belang aan een sfeervol design, duurzaam gebruik, snelle plaatsing en troeven op vlak van akoestiek. De PUR-toplaag maakt de vloer zeer onderhoudsvriendelijk. Het heterogene vinyl is minder fragiel en minder vochtgevoelig en heeft een verbeterde kleurvastheid.


Vier types

Binnen de Domus Housing collectie zijn er vier subcollecties. De Domus Basic acoustic is een populaire akoestische instapversie die zijn succes in sociale huisvesting al meermaals bewezen heeft. De Domus Basic acoustic bevat een slijtlaag van 0,35mm en geluidsverbetering van 18 dB.

De Domus Comfort acoustic beschikt over een rug van textiel, een slijtlaag van 0,35mm en geen eluidsverbetering van 13 dB. Deze uitvoering kan een extremere ondergrond aan, vaak zelfs zonder deze te egaliseren. De Domus Comfort acoustic biedt een meerwaarde in sociale huisvesting, waar vloeren op regelmatige basis en snel vervangen moeten kunnen worden. Het gebrek aan een droogtijd van de egaline en lijm en de minder zware uitbraakwerken resulteren in tijdswinst.

De Domus Premium acoustic houdt dankzij een sterke 0.50 mm slijtlaag ook stand bij extreem intensief gebruik. Dankzij zijn akoestische eigenschappen zorgt hij voor een geluidsverbetering van 18 dB.

Het paradepaardje van de collectie is de Domus Premium compact. Die beschikt over een massieve volle backing van 2mm, een zeer duurzame slijtlaag van 0,70 mm en zit in de brandklasse Bfl S1. Deze vinylvloer is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, waardoor een goede combinatie van functionaliteit en design mogelijk is.


Streven naar duurzaamheid

Met de lancering van Domus Housing breidt Itec Contract Floors zijn gamma voor de projectmarkt verder uit. Het bedrijf streeft hierbij vooral naar kwaliteit en duurzaamheid. Alle producten worden gemaakt volgens de strengste eisen op het vlak van veiligheid, gezondheid en milieu. Elke Itec vinylvloer voldoet aan de Europese regelgeving inzake de VOC-emissie en is volledig recycleerbaar.

GERELATEERDE DOSSIERS