Doorzoek volledige site
25 april 2016 | MICHEL VAN DEN BOSCH

‘Stand out from the crowd’-event enthousiast onthaald

De aanwezigen lieten zich inspireren om straks opnieuw het verschil te kunnen maken

Op 21 april sloegen ARLU, Pergo en Siniat de handen in elkaar om architecten die het verschil willen maken te inspireren tijdens het exclusieve ‘Stand out from the crowd’-evenement. Dat de organisatoren in hun opzet slaagden, blijkt uit de enthousiaste reacties en gezellige sfeer onder de aanwezigen.

Naast het uitwisselen van ideeën tijdens de netwerkmomenten in een futuristische sfeer, kwam het er voor de aanwezigen vooral op aan om zich te laten inspireren door de verschillende sprekers. De creatieve ideeën die zij aankaarten brachten hen van het ene uiterste in het andere.

 

Tomorrowland

De supervisuele concepten van Neverland - duidelijk herkenbaar in de opbouw van de Tomorrowland mainstage  - worden in functie van de totaalbeleving doorgetrokken doorheen het hele festival. Peter Galle legde voor de aanwezigen graag de logische link naar architectuur: “aan een sterk concept, hangt een origineel verhaal vast. Door projecten te thematiseren, geef je beleving een kans.”

 

Minimalisme laat ruimte voor creativiteit

Interieurarchitect Francis Billiet gooide het over een heel andere boeg door te bewijzen dat ook minimalisme ruimte laat voor creativiteit. “Zelfs alledaagse materialen kunnen een nieuwe dimensie krijgen door die in een andere context te gebruiken. En dat opent perspectieven om binnen streng afgelijnde budgetten toch origineel te kunnen uitpakken.”

Alles samen resulteerde dit in een inspirerende avond voor architecten om straks opnieuw het verschil te maken.