Doorzoek volledige site
28 april 2016 | AARON EERDEKENS

Viega biedt meer flexibiliteit met nieuwe modulaire douchegoten

Illustratie | RCA Group
Illustratie | RCA Group
Illustratie | RCA Group

Met het nieuwe Advantix-douchegotengamma biedt Viega de mogelijkheid om flexibel op de badkameromgeving in te spelen. Zeker bij renovatie is dat een belangrijke troef. De nieuwe Viega Advantix-douchegoten eijn gemaakt van roestvast staal en bieden een mooi design, maatwerk op de werf en eenvoudiger stockbeheer voor de installateur.

Het modulaire systeem van de nieuwe Viega Advantix-douchegoot bestaat uit twee basislichamen die in vijf lengtes voorkomen. Daarnaast zijn er drie aflopen en montagevoeten beschikbaar in twee verschillende hoogtes, met drie framevarianten en vijf verschillende insteekroosters. Al die componenten kunnen vrij met elkaar worden gecombineerd. Daarom kan de installateur precies bestellen wat hij voor het specifieke doucheontwerp nodig heeft, en niet meer dan dat. Dat is onder meer een troef voor het voorraadbeheer van de groothandel en van de installateur.
 

Talrijke combinaties

De smalle basislichamen van het nieuwe programma Advantix kunnen vrij in de vloer of direct in de wand monteerbaar. In combinatie met de standaardafloop bedraagt de totale opbouwhoogte in dat geval 95 mm. Als de vloer lager is, kan de afloop op de werf nog altijd worden ingekort. Als alternatief bestaat de 70 mm hoge afloop voor renovatie, inclusief vlakke montagevoeten. Bij een afloop met verticale uitgang kan de installatiehoogte zelfs tot 40 mm worden verminderd. De combinatiemogelijkheid met de Advantix-brandbeveiligings-buisdoorvoer R120 is dan weer ideaal voor appartementen.

Bij de twee horizontale aflopen kan de afvoerleiding ook tussen de montagevoeten en direct onder de douchegoot geplaatst worden. Dat garandeert een gelijkmatige plaatsing van de chape, zonder onderbrekingen. Afhankelijk van de versie bedraagt de afvoercapaciteit 0,4 tot 1,1 liter per seconde. Een clickverbinding zorgt voor een permanent veilige verbinding tussen de afvoer en de goot. Die verbinding vergemakkelijkt ook de montage van de componenten.
 

Design en installatiecomfort hand in hand

Enkele troeven voor de klant en de installateur zijn onder meer de gezandstraalde flenzen, de toepassing van een nieuwe sifontechnologie, een effectieve reukafsluiter en de slechts 5 mm brede inloop. De nieuwe Advantix roestvrijstalen douchegoten zijn verkrijgbaar in drie kadervarianten en vijf verschillende designrooster. Advantix biedt uitvoeringen in mat geborsteld of gepolijst roestvrij staal, en bestaat zowel in glazen als betegelbare versies.

GERELATEERDE DOSSIERS