Doorzoek volledige site
28 april 2016

Wilo ontwikkelt energie-efficiënte boorputpomp Zetos K8

Illustratie | Wilo

Zowel in de privésector als in professionele toepassen wordt energie-efficiëntie steeds belangrijker. Wilo wil met de ontwikkeling van de Wilo Zetos K8-boorputpomp op deze vereiste inspelen. De boorputpomp besteedt vooral aandacht energie-efficiëntie en goede levenscycluskosten. De Zetos is geschikt voor gebruik in watermanagement, technische gebouwuitrusting en industriële toepassingen. 

Volgens Wilo-productmanager Philipp Maibom beschikt de Wilo-Zetos K8 over een hydraulische efficiëntie van meer dan 84%. “Deze resultaten worden behaald doordat de functioneel relevante pomponderdelen optimaal op elkaar zijn afgesteld. Door de hoge hydraulische efficiëntie van de Zetos K8 te combineren met de doeltreffendheid van de Wilo permanente-magneetmotor, wordt een hoge systeemefficiëntie bereikt,” legt Maibom uit. 

 

Verschillende toepassingsmogelijkheden

De meegeleverde frequentieomvormer heeft een groot bereik aan parametreringsmogelijkheden. Daarnaast kan het PM-motorsysteem ook nog individueel op een specifieke toepassing worden ingesteld door middel van verschillende veiligheids- en controlefuncties. Ten slotte is de Zetos K8 dankzij het gebruik van kwalitatieve materialen geschikt voor vrijwel alle toepassingen voor het oppompen en transporteren van drinkwater  of industrieel water. “De hydraulische onderdelen zijn zodanig gemonteerd dat de pomp eenvoudig kan worden geïnstalleerd en gedemonteerd. De motor van de Zetos K8 is net als de andere Wilo boorputpompen tevens bijzonder stil,” zegt Maibom. 

De Zetos K8 komt in verschillende omgevingen tot zijn recht, gaande van de gemeentelijke watervoorziening en irrigatie-, of drukverhogingsdoeleinden tot industrieel gebruik. Daarbij is de Zetos een boorputpomp die vele toepassingen in één behuizing verenigt.

 

Meer duurzaamheid, minder materiaal

Het nieuwe product heeft een robuust design. Elk model, ook de standaardversie, wordt gegoten uit roestvrij staal. “De precisiegietmethode bespaart heel wat materiaal. Tegelijkertijd wordt hierdoor een hoge duurzaamheidsgraad bereikt, zelfs in uitdagende toepassingen,” zegt Maibom. Deze productkenmerken maken de Wilo-Zetos K8 geschikt voor continu gebruik in overeenstemming met de boorputpompnorm S1. Voor bijzonder agressieve vloeistoffen is er ook een versie uit duplexmateriaal beschikbaar.

GERELATEERDE DOSSIERS