Doorzoek volledige site
27 april 2016 | MICHEL VAN DEN BOSCH

Baden in stilte in olympisch zwembad Louis Namèche

Bij de renovatie van het Olympisch zwembad Namèche Louis in Brussel, heeft het architectenbureau Altiplan het akoestisch comfort van zowel zwemmers als begeleiders in de zwembadhal geoptimaliseerd door akoestische innoverende materialen in te zetten ter hoogte van de raampartijen en muurvlakken die zich buiten stootbereik bevinden. Sonogamma leverde de akoestische bekleding.

In een continue lijn sluit de geluidsabsorberende bekleding CALME aan bij de glijdende lichtdoorlatende Filva-T panelen met hoge absorptiewaarden. CALME panelen zijn gemaakt uit gesinterd aluminium. De unieke samenstelling maakt het paneel afwasbaar en uitermate geschikt voor toepassing in zwembaden. Dankzij de hoge porositeit absorbeert CALME het geluid breedbandig, ook zonder minerale wol, dus enkel met een achterliggende luchtspouw. Het paneel is onbrandbaar en is binnen én buiten toepasbaar.

De transparante akoestisch absorberende panelen FILVA-T laten het licht door maar slokken het geluid op. Het paneel wordt toegepast als lichtdoorlatende wand- of plafondbekleding en in buitentoepassingen. FILVA-T biedt een breedbandige geluidsabsorptie met enkel een luchtspouw. Men hoeft dus geen beroep te doen op vezelhoudende materialen zoals minerale wol. De panelen zijn onbrandbaar, bestand tegen vervuiling en windbelasting.