Doorzoek volledige site
27 april 2016 | MICHEL VAN DEN BOSCH

EeStairs werkt als co-creator mee aan restyling boetiek Longchamp

Marcel Boom Interiors kreeg als partner van Longchamp Paris de opdracht als interieurbouwer om de grondige restyling van de Longchamp boetiek in Luik uit te voeren. Op vraag van Laurent Boom stapte EeStairs als Co-Creator mee in dit project. De gezamenlijke uitdaging bestond erin om in tien werkweken tijd de oude winkel af te breken en twaalf weken later te heropenen.

Het gaat hier natuurlijk om een commercieel pand: hoe sneller dat opnieuw geopend kon worden, hoe beter. De renovatiepartners hadden dus een erg korte termijn om, van zodra de ruwbouwsituatie inmeetbaar was, een technisch ontwerp uit te werken –en goedgekeurd te krijgen door de architecten van Longchamp om vervolgens alles tijdig geproduceerd en geleverd te krijgen. Vanaf de start verzocht Marcel Boom Interiors EeStairs om zich te houden aan de erg strakke planning.

 

Subtiele spiegelelementen

De verkeerd geplaatste betonnen trap moest verwijderd worden en op dezelfde plaats ontwierp de architect van Longchamp een uitdagend compacte wenteltrap welke de bezoeker uitnodigt ook de eerste verdieping te bezoeken zodra hij de vernieuwde shop binnenkomt. Mede door de extra heldere glazen borstwering langs de wenteltrap en het gebruik van de subtiele spiegel-elementen met verdoken vitrines en het indirecte licht wordt hij als het ware naar boven gelokt.

 

Complex 3D-gebogen glas

De uitdaging van onze opdracht zat vooral in het complex 3D-gebogen glas dat als borstwering van de compacte wenteltrap zou gaan fungeren. Het oorspronkelijke ontwerp bleek al snel buiten de grenzen van het haalbare te kleuren. Door wat rond moest zijn ellipsvormig te maken vondt EeStairs echter de oplossing waarin ook de architect zich kon vinden.

 

Monolitische EeSoffit afwerking

Naast de extra heldere glazen borstwering en het hout-door-glaseffect van de houten treden valt vooral de monolitische EeSoffit afwerking van de onderzijde van de wenteltrap op. De subtiel uitgewerkte sleuf met ingebouwde led-verlichting trekt er de aandacht en creëert een echte eye-catcher in de compleet vernieuwde shop.

Het is vooral het perfecte samengaan van deze complex vormgegeven onderzijde, de glazen borstwering welke door de treden lijkt te zweven en het gebruik van wit aangevuld met eerlijk naturel eiken treden die de perfecte synthese vormen van trap en interieur.