Doorzoek volledige site
28 april 2016

Schrijf je nu in voor Mijn Huis Mijn Architect!

Op zaterdag 24 en zondag 25 september pakt de Orde van Architecten - Vlaamse Raad uit met een fonkelnieuwe editie van Mijn Huis Mijn Architect. Illustratie | Orde van Architecten - Vlaamse Raad - Evi Polak
Inschrijven kan tot en met maandag 30 mei. Nieuwbouw- of renovatieprojecten in Vlaanderen of Brussel komen in aanmerking. Illustratie | Orde van Architecten - Vlaamse Raad - Evi Polak

Op zaterdag 24 en zondag 25 september pakt de Orde van Architecten - Vlaamse Raad uit met een fonkelnieuwe editie van Mijn Huis Mijn Architect. Dit openhuizenevent helpt bouwheren op weg naar een ontwerper voor hun droomwoning. Architecten die een project in de spotlight willen zetten, kunnen nu inschrijven.

Mijn Huis Mijn Architect is alom gekend als de gelegenheid bij uitstek om architecturale hoogvliegers te bezoeken in Vlaanderen en Brussel. Uniek is dat men er ook kennis kan maken met de architect van het project. Dat recept bracht tijdens de vorige editie 27.000 belangstellenden op de been. Voor veel architecten is het openhuizenweekend een uitgelezen kans om uit te pakken met een referentienieuwbouw- of renovatieproject.

Ook in 2016 krijgen deelnemende architecten de kans om een visitekaartje persoonlijk af te geven aan de bouwheer van morgen. Jaarlijks vinden tal van toekomstige (ver-)bouwers zo de geschikte ontwerper om hun bouwdromen te vertalen. Deze 17de editie betekent het startschot van een nieuwe reeks mooie bouwverhalen.

 

Creatief met ruimte – Op het ritme van het leven

Wonen doen we levenslang. Maar kunnen we ook levenslang en aangepast wonen in het huis of appartement dat we bouwen of kopen? Is het voorzien op alle levensfases: als jongvolwassene, met of zonder kinderen, als oudere, als hulpbehoevende…? Met een beetje geluk wel, onder voorwaarde dat we het bouwproject van meet af aan goed aanpakken. De architect is daarbij een belangrijke adviseur.

Thema’s zoals aanpasbaar bouwen, kangoeroewonen en collectieve woonvormen winnen steeds meer aan belang, en zijn voor het grote publiek dan ook niet meer zo onbereikbaar als algemeen aangenomen.

De architect heeft de boeiende opgave om tendensen te combineren tot een gepaste en toekomstbestendige woonoplossing. Onder het centrale thema ‘Creatief met ruimte – Op het ritme van het leven’ toont het openhuizenweekend Mijn Huis Mijn Architect wat daarin allemaal mogelijk is.


Stel uw inschrijving niet uit

U bent architect en u wilt uw vakbekwaamheid, stijl, voorkeurwerkdomein en visie op een ongedwongen manier tonen? Licht u graag toe hoe u van dienst kunt zijn als creatieve allrounder en bouwmanager? Inschrijven kan tot en met maandag 30 mei. Nieuwbouw-  of renovatieprojecten in Vlaanderen of Brussel komen in aanmerking. Deelnemen met een project van een vorige editie kan ook. Projecten die aansluiten bij het thema ‘Creatief met ruimte – Op het ritme van het leven’ maken kans om uitgebreid aan bod te komen in het inspiratieboek.

Stel uw inschrijving niet uit. Zo kunt u alles minutieus voorbereiden.