Doorzoek volledige site
28 april 2016 | MICHEL VAN DEN BOSCH

Bezoek de nieuwe ANB-loods Teunenberg in Olen

Steeds meer architecten, opdrachtgevers en bouwbedrijven werken met FSC-gecertificeerde houtproducten in hun projecten. Om geïnteresseerden direct met de praktijk hiervan te laten kennismaken, organiseert FSC België doorheen 2016 een aantal FSC-werfbezoeken. De nieuwe ANB-loods te Olen – gebouwd door de firma Beneens – bijt op 17/05 de spits af.

In opdracht van het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) bouwt de firma Beneens een nieuwe loods op de Teunenberg in Olen. Deze loods wordt de uitvalsbasis voor een ploeg van acht arbeiders die natuur- en bosdomeinen van ANB beheren in Olen en de omliggende gemeenten. Naast stelruimtes voor machines en opslagruimtes voor materiaal worden ook administratieve ruimtes, sanitair, refter en atelier voorzien.Energie-neutraal

De werken zijn gestart in april 2015 en het bouwproject zit momenteel bijna in een eindfase. De loods zal een op-en-top geïsoleerd, energie-neutraal gebouw zijn, wat voorzien is van zonnepanelen, zonnecollectoren en een warmtepomp voor de opwekking van het energieverbruik. Via de aanleg van een Rietveld, kan het grijswater infiltreren en gezuiverd worden, hierdoor is er geen aansluiting op de riolering nodig.

 

FSC gecertificeerde aannemer

In het bouwproject wordt er ook veelvuldig gebruik gemaakt van hout, waarbij resoluut en maximaal voor FSC gecertificeerd hout gekozen wordt. Als FSC Chain of Custody gecertificeerde bouwfirma kan de firma Beneens de opdrachtgever de nodige, sluitende garanties geven op vlak van het gebruik van FSC gecertificeerd hout.

 

Werfbezoek 17 mei 2016

Architecten, opdrachtgevers en andere geïnteresseerde uit de bouwsector kunnen op 17 mei 2016 gratis deelnemen aan een werfbezoek. Na enkele korte toelichtingen omtrent het gebruik van FSC gecertificeerd hout en FSC certificering, en een voorstelling van de aannemer, kan men het gebouw van binnen en buiten leren kennen via een rondleiding.

 

Praktische info

  • Wanneer: 17 mei 2016 (9u30 tot 12u)
  • Waar: Teunenberg, Olen
  • Deelname: Deelname is gratis, maar inschrijving (voor 13 mei) is verplicht via info@fsc.be (Het maximaal aantal deelnemers kan beperkt worden indien nodig)