Doorzoek volledige site
04 mei 2016 | MICHEL VAN DEN BOSCH

Hunter Douglas lanceert Flat Bar-zonwering met superslank frame van 5 millimeter

Met deze innovatie speelt Hunter Douglas in op de minimalistische architecturale trend waarbij constructieonderdelen zo weinig mogelijk zichtbaar mogen zijn. Het quasi onzichtbare superslanke aluminium frame van 5 millimeter vult vele esthetische wensen in van de architect. Ook de schroeven, waarmee de lamellen worden bevestigd, ogen minder opvallend omdat ze samen  met de lamellen gepoedercoat worden. Hierdoor krijgen alle onderdelen van de zonwering dezelfde kleur.

Flat Bar heeft dezelfde prestaties op gebied van licht- en warmte-inval als andere Hunter Douglas schuifschermen. De privacy wordt extra gegarandeerd omdat het systeem een raam volledig kan afsluiten. Dit maakt het nieuwe schuifsysteem uiterst geschikt voor particuliere woningen. Flat Bar is verkrijbaar in elke kleur, van standaard RAL-kleuren tot de parelmoer variant.

 

Privacy en veiligheid

Het Flat Bar schuifsysteem is toegepast in een wooncomplex in Brescia, Italië. De minimalistische stijl van de zonwering sluit aan op het ontwerp van de architect. Voor de keuze van zonwering was het verzekeren van privacy en een gevoel van veiligheid een extra voorwaarde waarop Flat Bar een antwoord biedt. Het schuifsysteem kan immers een raam volledig afschermen waardoor bewoners op het gelijkvloers en de eerste verdieping geen last hebben van voorbijgangers.

Fabio Brivio, unit manager Hunter Douglas Italië: “In eerste instantie koos Studio 5+1 Architetti Associati voor een ander type zonwering. Hiermee was het echter niet mogelijk om het raam volledig van onder tot boven af te schermen. Ondermeer daarom viel de keuze op het Flat Bar systeem. Ook het design speelde een belangrijke rol. De façade oogt minimalistisch: de schuifschermen sluiten hier perfect op aan dankzij de slanke constructie. Opvallend detail: het lijkt of de schuifschermen afzonderlijk op de gevel zijn gemonteerd, in plaats van dat ze in het geheel zijn geïntegreerd. Dit past bij de stijl van de architect. Hij combineert ook verschillende materialen en technieken: verlijmde tegels, een houten gevel en een geverfde muur.’