Doorzoek volledige site
11 mei 2016 | AARON EERDEKENS

Caleffi lanceert Care-programma

Illustratie | Caleffi
Illustratie | Caleffi
Illustratie | Caleffi

De Italiaanse HVAC-fabrikant Caleffi wil klanten de juiste ondersteuning en hulp bieden in elke fase van een project. Caleffi wil de optimalisatie van het hydraulisch systeem verzorgen en assistentie verlenen op de werf door hulp aan te bieden met onder meer het ontwerpen, berekenen en uitvoeren van een hydraulische installatie. Tijdens dat proces houdt het bedrijf rekening met duurzaamheidsaspecten, energieverplichtingen, optimalisatie van systemen, systeeminregeling, enzovoort. Om dit te realiseren, introduceert Caleffi zijn nieuwe Care-Programma.

Het Caleffi Care Programma biedt drie formules waarin Caleffi op basis van de juiste informatie versterking kan bieden in elke fase van een project.


Hydronic Care

Hydronic Care is van toepassing wanneer het hydraulische concept klaar is en wanneer de gebruiker de HVAC-installatie wil optimaliseren om het hoogste rendement te garanderen. Caleffi kan de hydraulische componentselectie optimaliseren op basis van een vooropgesteld hydraulisch concept. Bovendien geeft Caleffi vrijblijvend advies over het vermogen van de ketel, het volume van de buffervaten, de selectie van inregelkleppen, enzovoort.


Commissioning

Commissioning dient voor het geven van bijkomend advies wanneer het hydraulische plan klaar is om uitgevoerd te worden. Caleffi kan hierin projectmatig ondersteunen. Enerzijds doet Caleffi dat bij het hydraulisch inregelen van de installatie, onder meer door een controle van het hydraulisch schema met betrekking tot de keuze en installatie van de componenten, een controle van debieten en de opvoerhoogte, een nazicht van de instellingen en het inregelen van de strangregelventielen en het opstellen van een inregelrapport. Anderzijds draagt Caleffi bij in het nazicht van de elektrische en hydraulische verbindingen van de apparatuur voor warmtedistributie.


Field Care

Field Care is van toepassing wanneer de hydraulische installatie is opgeleverd, maar niet optimaal blijkt te werken. Caleffi kan dan een functioneel nazicht uitvoeren. Problemen in de hydraulische balans, disfuncties in de installatie waardoor distributie-units niet optimaal werken en vele andere mogelijke problemen kunnen ter plekke worden geanalyseerd. Daarna bespreekt Caleffi een concrete oplossing met de klant.

Wie meer te weten wil komen over het Care Programma van Caleffi kan terecht op de website.