Doorzoek volledige site
11 mei 2016 | AARON EERDEKENS

Caleffi presenteert systeemsoftware Caleffi Hydronic Design

Illustratie | Caleffi
Illustratie | Caleffi

De eerste belangrijke richtlijnen naar een duurzame toekomst zijn tot uitvoer gebracht. Caleffi wil met het oog op de Europese doelstellingen voor 2020 en 2030 de volgende stappen zetten om betekenisvolle veranderingen te sturen in de HVAC-sector. Daarom introduceert het Italiaanse bedrijf de systeemsoftware Caleffi Hydronic Design. 

Installatiebedrijven, studiebureaus, projectbureaus en groothandelaars moeten op korte termijn de nodige realistische stappen ondernemen om bij te dragen aan een duurzame toekomst. De traditionele concepten van cv-installaties ondergaan een evolutie. Omdat de energie-efficiëntie van de installaties niet meer voldoet aan de nieuwe normen, moeten bedrijven de nodige aanpassingen doorvoeren. De HVAC-sector staat hiermee op een kantelpunt.

 

Onderzoek naar nieuwe ontwikkelingen

Caleffi hecht belang aan het bijdragen aan een duurzame toekomst. Het bedrijft heeft daarom het afgelopen jaar in teken gesteld van onderzoek naar nieuwe ontwikkelingen die de sector de impuls en ondersteuning kan bieden in het verduurzamen van HVAC-installaties. Caleffi lanceert daarom een eigen en nieuwe systeemsoftware met de naam Caleffi Hydronic Design. Met deze intuïtieve software ontwerp je snel een functionele installatie met behulp van principeschema’s en grondplannen, om deze vervolgens uit te breiden tot een gedetailleerd en volledig geoptimaliseerde HVAC-installatie.

Integenstelling tot andere, bestaande softwaresystemen kunnen hydraulische concepten met Caleffi Hydronic Design zo efficiënt mogelijk worden geoptimaliseerd door de verregaande berekeningen en systeemfoutanalyses die de software kan uitvoeren. De software berekent en simuleert rendementen zelfs op lange termijn. Caleffi Hydronic Design is hierdoor nauw verwant met de BIM-methode. Door  het gebruik van de software, en van BIM in het algemeen, worden onaangename verrassingen tijdens de oplevering vermeden. Dit maakt de installaties duurzamer en biedt tevens een gunstige terugverdientijd.

 

Caleffi Hydronic Design in een notendop

De Caleffi Hydronic Design software biedt tal van mogelijkheden. De software laat toe om functionele installaties in een intuïtieve drag & drop interface te ontwerpen met behulp van principeschema’s en grondplannen, om debieten, leidingdiameters, hydraulische schakelingen, pompfiches, inregelrapporten en meetstaten te berekenen, om ontwerpen te analyseren aan de hand van een systeemcontrole en om seizoensrendementen en installatievermogens op de lange termijn te simuleren. De software kan voor elke installateur, ingenieur, project team, studiebureau/adviseur, technische ondersteuningsdienst en elke andere HVAC-professional een meerwaarde bieden om voor elke opdracht tot de beste oplossing te komen.

Caleffi biedt drie verschillende versies van de software aan, zodat ze nuttig kan zijn voor de hele sector. Basic is een interessante instapversie die 50 projecten per jaar kan samenstellen voor installaties tot 350 kW. Bij de Plus-versie zijn alle opties onbeperkt beschikbaar en kunnen ook producten van andere fabrikanten aan de interface worden toegevoegd. De Expert-versie biedt dezelfde mogelijkheden als de Plus, maar laat ook nog simulaties toe. In augustus en oktober organiseert Caleffi enkele studiedagen om de Hydronic Design software toe te lichten en aan te leren aan gebruikers.

GERELATEERDE DOSSIERS

GERELATEERDE ARTIKELS