Doorzoek volledige site
11 mei 2016

Nieuwe internationale master rond erfgoed aan UHasselt

Faculteit Architectuur en Kunst aan UHasselt
Faculteit rechten in de voormalige gevangenis

Volgende academiejaar start faculteit Architectuur en Kunst van UHasselt met een nieuwe internationale master. Onder de naam Adaptive Reuse, Exploring Spatial potentialities & Poetics of the Existing legt de eenjarige master zich toe op herbestemming van erfgoed met de focus op ontwerp.

Drie onderdelen bepalen het verloop van de master: theorie, masterproject en -thesis en design studio. Tijdens die laatste gaan studenten aan de slag met bestaande gebouwen en sites om ze te bestuderen, transformeren en aanpassen.

 

Ontwerpgerichte aanpak

De master wil verdergaan dan conservatie en restauratie. Studenten leren denken vanuit een ontwerpgerichte aanpak, in plaats van een pure archeologische focus aan de dag te leggen. Het masterprogramma wil studenten leren om het rijke potentieel van bestaande sites te onderzoeken en activeren, gesteund op onderzoek en theorie. De studenten zullen ook actief kunnen deelnemen aan het lopend onderzoek naar adaptive reuse aan de faculteit architectuur en kunst. De internationale master ontvangt ook verschillende gastlectoren uit binnen- en buitenland.

Op 1 september worden de inschrijvingen afgerond.

De brochure kan je hier raadplegen.