Doorzoek volledige site
09 mei 2016

Profileer uzelf als BEN-voorloper op www.IedereenBEN.be

www.IedereenBEN.be is met meer dan 60 000 bezoekers (enkel Vlaanderen!) de site bij uitstek voor  kandidaat-bouwers die nu al Bijna-EnergieNeutraal (BEN) willen bouwen. De website bevat ook een pagina waarop BEN-voorbeeldprojecten staan. Hebt u zelf – als architect, algemeen aannemer of bouwbedrijf – een BEN-woning gebouwd en wil u zichzelf als BEN-voorloper profileren? Vul dan de fiche in op www.iedereenBEN.be en misschien prijkt uw woning binnenkort ook tussen de voorbeeldprojecten.

In oktober 2014 lanceerden Recticel Insulation, ISOVER, Wienerberger, Viessmann, Saint-Gobain Glass, Deceuninck, RENSON en AXA Bank de website www.IedereenBEN.be om Vlaamse kandidaat-bouwers aan te sporen niet te wachten tot 2021, wanneer het wettelijk verplicht zal zijn, om Bijna-EnergieNeutraal (BEN) te bouwen, maar om dat nu al te doen.

 

Verschillende stappen

Op www.IedereenBEN.be loodst coach BEN kandidaat-bouwers doorheen de verschillende stappen om hun woning BEN te maken. Van 'dak en vloer', over 'buitenmuren', 'glas, ramen en deuren' en 'ventilatie' tot 'verwarming en hernieuwbare energie.' Bij elk van die stappen wordt op een overzichtelijke manier informatie gegeven over de wettelijke vereisten, mogelijke oplossingen, verdelers…

 

Meer dan 60.000 bezoekers

De website kreeg intussen al meer dan 60 000 bezoekers over de virtuele vloer. Niet slecht als je weet dat in het hele jaar 2014 bijvooprbeeld ‘slechts’ voor 54.254 residentiële woningen (gebouwen met één woning en flats samen) bouwvergunningen werden uitgereikt. Het betreft ook erg geïnteresseerde bezoekers, want gemiddeld spenderen ze 2,5 minuten op de site (wat lang is voor een website).