Doorzoek volledige site
09 mei 2016

Forbo presenteert vloer en wand met betonuitstraling

Naast de eigen productontwikkeling houdt Forbo Eurocol ogen en oren scherp gericht op signalen uit de markt voor nieuwe trends en wensen van opdrachtgevers. Een goed voorbeeld is BetonDesign, een innovatie op het gebied van vloer- en wandafwerking, verkrijgbaar in verschillende kleuren. Ideaal voor het snel en probleemloos afwerken van vloeren en wanden, met een fraaie betonlook als resultaat.

Onder architecten is er behoefte aan een krachtige, eenvoudig aan te brengen afwerking, die op vloeren en wanden kan worden toegepast. Ook moest deze afwerklaag de basic uitstraling hebben van onafgewerkt vlak beton. Na uitgebreid ontwikkelen en testen kwam de afdeling Productontwikkeling van Forbo Eurocol met de innovatieve oplossing BetonDesign. Een afwerklaag van 1 tot 1,5 mm dik en niet te onderscheiden van echt beton, maar dan zonder de nadelen als stofvorming of snelle vervuiling.

 

Vloer en wand

BetonDesign kan als afwerkvloer worden geïnstalleerd, direct op een geschikte ondergrond. Het resultaat is een strakke, vlakke vloer, met een hightech industriële uitstraling en bijbehorende kwaliteit en duurzaamheid. Hetzelfde geldt voor de decoratieve afwerking van wanden, die hiervoor voldoende vlak zijn voorbereid voor een mooi strak resultaat. Desgewenst kan in overleg met de verwerker ook enige structuur in de afwerklaag worden aangebracht. Voor een stijlvolle en onderscheidende wanddecoratie op ieder plek: thuis, op kantoor, in scholen, zorginstellingen, sportinfrastructuur, enzovoort.

 

Verwerkingsvriendelijk

Forbo Eurocol heeft specialistische bedrijven getraind in de verwerking van BetonDesign, maar voor iedere professionele verwerker is dit werk eenvoudig uit te voeren. Het Eurocol-product is bijzonder verwerkingsvriendelijk, waardoor het moeiteloos op vrijwel iedere vloer of wand kan worden aangebracht. BetonDesign is ook bijzonder geschikt voor toepassingen waar hogere eisen aan worden gesteld. Hiermee is het ook de ideale afwerking voor projectmatig gebruik, zowel in grote als kleine ruimten.

GERELATEERDE DOSSIERS