Doorzoek volledige site
12 mei 2016 | AARON EERDEKENS

SBM en Syntra organiseren BIM-opleiding

Illustratie | SBM

SBM en Syntra Limburg organiseren samen een opleiding over BIM of Building Information Modeling. De opleiding wordt voorzien door enkele specialisten van de Britse BRE Academy en is bestemd voor architecten, bouwpromotoren, bouwbedrijven, studiebureaus, vastgoedexperten, bouwcoördinatoren en andere professionelen die actief zijn in de bouwsector. De opleiding telt vier sessies die worden verspreid over twee dagen. 

Building Information Modeling

BIM of Building Information Modeling is een digitaal informatiemodel. Het grote voordeel ervan is dat het alle gegevens in kader van een gepland bouwwerk in kaart te brengen. Op die manier kan er een vrij nauwkeurige raming worden gemaakt van de totale kostprijs van een project. Daarnaast verzekert het model een significante kostenbesparing omdat met BIM alle bouwkundige stappen veel beter op elkaar kunnen worden afgestemd.

 

Tweedaagse opleiding door specialisten van BRE Academy 

Tijdens de tweedaagse opleiding die SBM en Syntra aanbieden, gidsen professionele lesgevers de cursisten door het systeem van BIM. Waar BIM voor staat, welke normen, standaarden en procedures er bij aan bod komen en hoe BIM kan worden gebruikt en geïmplementeerd zijn enkele van de onderwerpen die aan bod komen. De opleiding is intereactief en gebeurt grotendeels aan de hand van workshops. Deelnemers ontvangen na de opleiding een getuigschrift.

SBM en Syntra werken voor deze opleiding samen met de gerenomeerde BRE Academy uit het Verenigd Koninkrijk. De Academy maakt deel uit van de BRE Group, een wereldwijd toonaangevend wetenschappelijk onderzoekscentrum dat focust op de bouwwereld. BRE stond als onafhankelijks Brits onderzoeksbureau aan de wieg van de BIM standaarden.

 

Praktisch

De opleiding vindt plaats op 25 en 26 mei 2016 in het SBM opleidingscentrum in Zwijnaarde, telkens van 8u30 tot 16u30. Meer informatie, het opleidingsprogramma en de mogelijkheid tot inschrijven vindt u hier.

GERELATEERDE DOSSIERS